Κοσμος

Στο πόδι η Μασσαλία για την σύλληψη των ενόπλων που σκότωσαν δυο φρουρούς

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τουλάχιστον δύο άνδρες που κρατούσαν τουφέκια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τους ενόπλους που σκότωσαν δύο φρουρούς
© EPA/ADAM VAUGHAN

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τους ενόπλους που σκότωσαν δύο φρουρούς

Τουλάχιστον δύο Γάλλοι δεσμοφύλακες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά την Τρίτη μετά από ενέδρα βαριά οπλισμένων ανδρών σε φορτηγό της φυλακής για να απελευθερώσουν έναν κρατούμενο, ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία, προκαλώντας μεγάλο ανθρωποκυνηγητό.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση έλαβε χώρα γύρω σε σταθμό διοδίων στην Incarville στην περιοχή Eure της βόρειας Γαλλίας. Ο ανώνυμος κρατούμενος και οι επιτιθέμενοι διέφυγαν, ανέφερε η αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. «Χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να βρεθούν αυτοί οι εγκληματίες. Με εντολή μου κινητοποιήθηκαν αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες», έγραψε στο X.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δύο από τους τραυματισμένους αστυνομικούς βρίσκονταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

«Θα γίνουν απολύτως τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του κατάπτυστου εγκλήματος», δήλωσε στην τηλεόραση BFM. «Πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους η ζωή δεν σημαίνει τίποτα. Θα συλληφθούν, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν ανάλογα με το έγκλημα που διέπραξαν».

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τουλάχιστον δύο άνδρες που κρατούσαν τουφέκια να κάνουν κύκλους κοντά σε ένα SUV που φλεγόταν. Το SUV φαινόταν να έχει εμβολιστεί στο μπροστινό μέρος του βαν της φυλακής.

Το έγκλημα των ναρκωτικών έχει πάρει διαστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία έχει κατακλυστεί από κοκαΐνη τα τελευταία χρόνια. Η Μασσαλία υπήρξε το επίκεντρο της βίας των συμμοριών στη Γαλλία, με έναν ιδιαίτερα βίαιο πόλεμο μεταξύ των φατριών των διακινητών.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.