Κοσμος

«Eurovision Debate» μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής - Τα 5 ονόματα

Η τηλεμαχία της Eurovision θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου - Όλες οι πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεμαχία υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής την Πέμπτη 23 Μαΐου
Τηλεμαχία υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής την Πέμπτη 23 Μαΐου © Christian Lue/ Unsplash

Eurovision Debate: Τηλεμαχία υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής την Πέμπτη 23 Μαΐου, από τις 15:00 έως τις 16:45 - Όλες οι πληροφορίες

Το «Eurovision Debate» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου, από τις 15:00 έως τις 16:45 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), στην αίθουσα ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Το ντιμπέιτ διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η EBU ανακοίνωσε ότι οι εξής κορυφαίοι υποψήφιοι για την προεδρία της Επιτροπής έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στην τηλεμαχία της 23ης Μαΐου:

Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Martin Řezníček (Czech TV, Τσεχία) και Annelies Beck (VRT, Βέλγιο).

Ευρωεκλογές: Στις 23 Μαΐου το debate για την προεδρία της Επιτροπής
Ευρωεκλογές: Στις 23 Μαΐου το debate για την προεδρία της Επιτροπής

«Eurovision Debate» στις Βρυξέλλες με τους κορυφαίους υποψήφιους για την προεδρία της Επιτροπής

Οι πέντε υποψήφιοι θα συζητήσουν σειρά κρίσιμων θεμάτων. Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές. Οι υποψήφιοι θα κληθούν επίσης να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις «υπό το φως του προβολέα» από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως «spotlight», θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ντιμπέιτ του 2024.

Ειδικές εκδηλώσεις για τη ζωντανή παρακολούθηση της συζήτησης θα διοργανωθούν από δημόσια μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την ΕΕ, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 16 Μαΐου, τα μέσα ενημέρωσης καλούνται επίσης να παραστούν σε κλήρωση που διοργανώνει η EBU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο Agora TV studio (δίπλα στο στούντιο VoxBox) στον 3ο όροφο του κτιρίου Spinelli, στις 16:00 (τοπική ώρα). Η κλήρωση θα καθορίσει τη θέση των υποψηφίων στη σκηνή της συζήτησης, τον πρώτο ομιλητή για κάθε θέμα και τη σειρά των συνεντεύξεων «spotlight».

Τα θέματα της τηλεμαχίας και οι κανόνες θα ανακοινωθούν επίσης από την EBU στις 16 Μαΐου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.