Κοσμος

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δηλώνει ότι «έχασε επαφή» με τέσσερις ισραηλινούς ομήρους

H οργάνωση δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Χαμάς αγνοεί ποιοι από τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι ζωντανοί και ποιοι είναι νεκροί
Φωτογραφίες ομήρων της Χαμάς σε μια απομίμηση σήραγγας, έξω από στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ © ΕΡΑ / ABIR SULTAN

Xαμάς: Υποστηρίζει ότι «έχασε» την επαφή με τέσσερις ομήρους

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχασε την επαφή με τους μαχητές που φρουρούσαν τέσσερις Ισραηλινούς ομήρους, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανοϊσραηλινός πολίτης Χερς Γκόλμπεργκ-Πολίν, εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα τις τελευταίες 10 ημέρες.

Ο Γκόλντμπεργκ-Πολίν,ο οποίος προηγουμένως είχε παρακαλέσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την απελευθέρωσή του σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσίευσε η ομάδα στα τέλη Απριλίου, είναι ένας από τους περισσότερους από 250 Ισραηλινούς και ξένους που απήχθησαν από μαχητές υπό την ηγεσία της Χαμάς κατά την επίθεσή τους στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Tην ίδια ώρα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στη Σάμπρα, προάστιο της πόλης της Γάζας, σκότωσε τον Ταλάλ Αμπού Θαρίφα, πολιτικό αξιωματούχο του Παλαιστινιακού Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς και η ομάδα.

Το DFLP είναι η τρίτη μεγάλη παράταξη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO ), του ανώτατου οργάνου λήψης αποφάσεων των Παλαιστινίων.

Την Κυριακή, περισσότερες οικογένειες, που υπολογίζονται σε χιλιάδες, εγκατέλειπαν τη Ράφα, καθώς η ισραηλινή στρατιωτική πίεση εντεινόταν. Οβίδες αρμάτων μάχης έπεσαν σε όλη την πόλη, καθώς ο στρατός έδωσε νέες εντολές εκκένωσης που κάλυπταν ορισμένες γειτονιές στο κέντρο της πόλης, η οποία συνορεύει με την Αίγυπτο.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.