Κοσμος

Το Βατικανό σε κρίση - Δεκάδες εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας στα μουσεία

Ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζονται ως «εμπορεύματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Βατικανό σε κρίση - Δεκάδες εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας στα μουσεία
© Unsplash

Βατικανό: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας στα μουσεία - Ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζονται ως «εμπορεύματα»

Σαράντα εννέα εργαζόμενοι στα Μουσεία του Βατικανού έχουν ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου νομική διαμάχη σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια στον χώρο εργασίας τους, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει την Αγία Έδρα σε δικαστήριο.

Το προσωπικό, ως επί το πλείστον φύλακες που εργάζονται στα μουσεία εδώ και χρόνια, ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζονται ως «εμπορεύματα» από το διοικητικό προσωπικό του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Τα Μουσεία του Βατικανού, μια εκτεταμένη δομή 54 αιθουσών που περιέχουν μια ανεκτίμητη συλλογή, συμπεριλαμβανομένης της Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Άγγελου, είναι από τα πιο επισκέψιμα μουσεία στον κόσμο και απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζόμενους.

Οι 49 εργαζόμενοι έστειλαν αίτημα στην κυβέρνηση του Βατικανού, υποστηρίζοντας ότι οι εργασιακοί κανόνες του κράτους της πόλης «υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την υγεία κάθε εργαζομένου», συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών που πληρώνονται με χαμηλότερα ποσοστά και των ανεπαρκών διατάξεων για την υγεία και την ασφάλεια.

Τέλος, καταγγέλουν μεταξύ άλλων πως εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν τους μισθούς που τους καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdown.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.