Κοσμος

Ένας χρόνος από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου - Το βίντεο που δημοσίευσε το Μπάκιγχαμ

Αδημοσίευτο υλικό από την τελετή για πρώτη φορά στο «φως»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βασιλιάς Κάρολος: Ένας χρόνος από τη στέψη του - Αδημοσίευτο υλικό από την τελετή για πρώτη φορά στο «φως»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (6.5) από την ημέρα που Κάρολος στέφθηκε Βασιλιάς και το Μπάκιγχαμ μοιράστηκε ένα βίντεο με αδημοσίευτα στιγμιότυπα από την τελετή. 

Βασιλιάς Κάρολος: Ένας χρόνος από τη στέψη του

«Σήμερα είναι η πρώτη επέτειος της στέψης του βασιλιά και της βασίλισσας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Εκτός από την ίδια την τελετή, το Σαββατοκύριακο της Στέψης πραγματοποιήθηκε πομπή με άμαξες στο κέντρο του Λονδίνου, πτήσεις αεροσκαφών, βασιλικός χαιρετισμός από 4.000 στρατιώτες στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ, συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ και πρωτοβουλία εθελοντισμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από το Σαββατοκύριακο;», γράφει στην ανάρτησή του ο επίσημος λογαριασμός του Παλατιού στο Χ.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του

Εχθές Κυριακή (5.5) βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε ευδιάθετος δημόσια και συνομίλησε με εφημέριο μετά την κυριακάτικη λειτουργία, δίνοντας τέλος στις φήμες περί επιδείνωσης της υγείας του και τα δημοσίευμα που θέλουν το σενάριο για την κηδεία του να ενημερώνεται συνεχώς.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του. Πρώτη φορά μετά την ημέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο. Ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκαν το University College Hospital Macmillan Cancer Centre. Στόχος της επίσκεψής του ήταν να ευαισθητοποίησε τους πολίτες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και να αναδείξει ορισμένες από τις καινοτόμες έρευνες που υποστηρίζονται από το Cancer Research UK, οι οποίες διεξάγονται στο νοσοκομείο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος είχε δώσει το παρών και στην τελετή για το Καθολικό Πάσχα.