Κοσμος

Σαν σήμερα, ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Το love story που οδήγησε στο Αββαειο του Γουέστμινστερ

62222-137653.jpg
A.V. Team
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον σαν σήμερα 29 Απριλίου 2011
Στιγμιότυπο από τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον σαν σήμερα 29 Απριλίου 2011 © EPA / STR / PHOTOSHOT / POOL

Σαν σήμερα 29 Απριλίου 2011, ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον - Η τελετή, το εθιμοτυπικό και οι εκατομμύρια τηλεθεατές

Δεκατρία χρόνια έγγαμου βίου συμπληρώνουν σήμερα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον. Σαν σήμερα 29 Απριλίου του 2011, εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελετή του γάμου του ζευγαριού, το εντυπωσιακό νυφικό, τα φορεματάκια και τα κουστούμια των παρανύμφων, αλλά και το ξεχωριστό τελετουργικό ενός πριγκιπικού γάμου. 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στην άμαξα που τους μετέφερε μετά τον γάμο τους
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στην άμαξα που τους μετέφερε μετά τον γάμο τους στις 29 Απριλίου 2011 © EPA / STR / PHOTOSHOT / POOL

Σαν σήμερα 29 Απριλίου ο γάμος Ουίλιαμ - Μίντλετον

Ο γάμος τελέστηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, κατά το αγγλικανικό τυπικό από τον αρχιεπίσκοπο της Αγγλίας. Αφού ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είναι πρώτος στη σειρά της διαδοχής του θρόνου, το ζευγάρι είχε την ελευθερία να επιμεληθεί προσωπικά πολλές λεπτομέρειες του γάμου του, όπως για παράδειγμα τους περισσότερους καλεσμένους, οι οποίοι ήταν περίπου 1900. Μερικές ώρες πριν τον γάμο τους η βασίλισσα της Αγγλίας έδωσε στον Ουίλιαμ ως δώρο για το γάμο του τους τίτλους του Δούκα του Κέμπριτζ, του κόμη του Strathearn και του βαρόνου του Carrickfergus. Μετά τον γάμο της η Κέιτ Μίντλετον πήρε τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητάς Της, Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κόμισσα του Strathearn και Βαρόνη του Carrickfergus. 

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Το love story που οδήγησε στο Αββαειο του Γουέστμινστερ

Η Κέιτ Μίντλετον γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1982 στο Ρέντινγκ και είναι η μεγαλύτερη κόρη του Μάικλ Μίντλετον και της Κάρολ Μίντλετον. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1982 και είναι γιος του Πρίγκιπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Νταϊάνας. Και οι δύο τους σπούδασαν στο Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους, όπου αρχικά μελετούσαν μαζί την ιστορία των τεχνών, αλλά ο Ουίλιαμ άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να συνεχίσει με τη γεωγραφία. Γνωρίστηκαν στους διαδρόμους του πανεπιστημίου και παρότι η σχέση τους πέρασε από 40 κύματα, τελικά δεν έπαψαν να είναι ζευγάρι από το 2007, μετά την επανασύνδεσή τους έπειτα από έναν σύντομο χωρισμό. Παπαράτσι τους ακολουθούσαν, δημοσιεύματα έκαναν γνωστά λεπτομέρειες της σχέσης τους, μέχρι την επισημοποίηση, τον αρραβώνα τους στις 16 Νοεμβρίου του 2010. 

Ήταν η ημέρα που ο Οίκος Κλάρενς ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αρραβωνιάστηκε με την επί χρόνια αγαπημένη του Κέιτ Μίντλτον και θα παντρευτεί την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2011 στο Λονδίνο. Αρραβωνιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2010 κατά τη διάρκεια προσωπικών τους διακοπών στην Κένυα. Ο Ουίλιαμ έδωσε στην Κέιτ το ίδιο δαχτυλίδι αρραβώνων που είχε δώσει και ο πατέρας του στη μητέρα του, Πριγκίπισσα Νταϊάνα - ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι 18 καρατίων με ένα οβάλ ζαφείρι 12 καρατίων στη μέση το οποίο περιβάλλεται από 14 διαμάντια. Ανακοινώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τον αρραβώνα τους ότι το ζευγάρι μετά τον γάμο του θα ζήσει στη «Νήσο Aglesey» στην Ουαλία όπου είναι η βάση του Ουίλιαμ, αφού δουλεύει στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα το ζευγάρι έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον πολιτικό συντάκτη του ITV NEWS Tom Brabdy και στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου παρευρέθηκαν κάποιοι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Κέιτ Μίντλετον μίλησε δημόσια σε δημοσιογράφους, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, παρόλο που οι φωτογράφοι την ακολουθούσαν παντού, εκείνη επέλεγε να μην απαντάει στις ερωτήσεις τους. Στις 12 Δεκεμβρίου του 2010, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δημοσίευσε τις επίσημες φωτογραφίες του αρραβώνα του ζευγαριού, που τραβήχτηκαν στα πολιτειακά διαμερίσματα του Παλατιού του Αγίου Ιακώβου στις 25 Νοεμβρίου του 2010 από τον Μάριο Τεστίνο.

Η τελετή του γάμου Ουίλιαμ και Κέιτ «καθήλωσε» τους τηλεθεατές

Την ημέρα του γάμου - αλλά και τις προηγούμενες - χιλιάδες πολιτών βρέθηκαν έξω από το Αββαείο του Γουέστμινστερ για να παρακολουθήσουν την τελετή, έστω από μακριά, να χειροκροτήσουν το ζευγάρι και ζήσουν την τόσο διαφορετική τελετή. Φυσικά, αποθεώθηκαν στο πρώτο δημόσιο φιλί. 

Η Κέιτ Μίντλτον φόρεσε νυφικό σχεδιασμένο από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Σάρα Μπάρτον, από τον Οίκο Μόδας Αλεξάντερ Μακουίν, καθώς και μια τιάρα την οποία της δάνεισε η βασίλισσα. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φόρεσε την κόκκινη στολή της Ιρλανδικής Φρουράς, της οποίας φέρει τον τιμητικό βαθμό του συνταγματάρχη.

Ο κουμπάρος που επέλεξε ο Ουίλιαμ ήταν ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, ενώ και η αδελφή της νύφης, Φιλίππα Μίντλετον ήταν παράνυφη της Κάθριν, την οποία η ίδια επέλεξε. Μετά τον γάμο το ζευγάρι μεταφέρθηκε από το Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, για την καθιερωμένη εμφάνισή τους στο μπαλκόνι, όπου αντάλλαξαν όχι ένα, αλλά δύο φιλία, «σπάζοντας» το πρωτόκολλο.

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και ο επίσκοπος του Λονδίνου κήρυξαν τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλτον συζύγους. Μετά ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έφυγαν από την εκκλησία σε ανοικτή άμαξα του 1902, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, και έφθασαν στο Μπάκιγχαμ, όπου εμφανίστηκαν δημόσια. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φίλησε δημοσίως τη σύζυγό του δύο φορές, παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο. Το γεγονός αυτό έγινε αντικείμενο σχολιασμού από το σύνολο σχεδόν των MME.

Μπορείτε να απολαύσετε όλη την τελετή στο παρακάτω βίντεο

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά: τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον μικρό Λουί.

Πριν λίγες εβδομάδες η Κέιτ Μίντλετον, σε ένα συγκινητικό μήνυμα απευθύνθηκε στους Βρετανούς, ανακοινώνοντάς τους ότι υποβάλλεται σε θεραπείες μετά τη διάγνωση καρκίνου και μίλησε για τη δυσκολία να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα της οικογένειάς της. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.