- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μέλος του γερμανικού ακροδεξιού AfD συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
Μετέφερε στο Πεκίνο πληροφορίες από τη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Γερμανία: «Σοβαρή υπόθεση» κατασκοπείας υπέρ της Κίνας – Σύλληψη συνεργάτη στελέχους του AfD
Συνεργάτης του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ακροδεξιού κόμματος AfD, Μαξιμίλιαν Κράχ συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Η σύλληψη έγινε στη Δρέσδη, με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία να τη χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση».
Σύλληψη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
Ο 43χρονος συλληφθείς είναι στενός συνεργάτης του Μαξιμίλιαν Κράχ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ακροδεξιού κομματος AfD.
Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι ενεργούσε ως πράκτορας μυστικών υπηρεσιών ξένης χώρας. Κατασκόπευε αντιπάλους της κυβέρνησης της Κίνας και μετέφερε στο Πεκίνο πληροφορίες από τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκπρόσωπος του AfD χαρακτήρισε την είδηση της σύλληψης «πολύ ανησυχητική».
Ο Μαξιμίλιαν Κραχ που ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του AfD είναι ο ίδιος αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα. Έχει επικριθεί εδώ και καιρό για την εγγύτητά του με την Κίνα, αλλά και για τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Σε επίσκεψή του στις ΗΠΑ είχε ανακριθεί από το FBI ακόμη και για πιθανή χρηματοδότηση από το Κρεμλίνο.
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες, αλλά η σημερινή σύλληψη ρίχνει ακόμη μεγαλύτερες σκιές στη δράση του. Σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά και σε δημόσιες εμφανίσεις του προβάλλει ακραίες ξενοφοβικές, ρατσιστικές και αντιφεμινιστικές απόψεις.
Αντιδράσεις από το Πεκίνο
Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες και μια γυναίκα υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Η κινεζική πρεσβεία στο Βερολίνο επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τους ισχυρισμούς για κατασκοπεία προκειμένου να δυσφημήσει την Κίνα και καλεί τη Γερμανία να σταματήσει να το πράττει.
Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, δήλωσε στο «Deutschlandfunk» ότι δεν εξεπλάγη από τις χθεσινές συλλήψεις. Το δίκτυο της Κίνας στην πολιτική, τις επιχειρήσεις και την επιστήμη στοχεύει στη χρήση της κατασκοπείας για την εξαγωγή τεχνογνωσίας, ειδικά στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας, είπε ο Κιζεβέτερ.
Σύμφωνα με τον πολιτικό του CDU, η Γερμανία δεν είναι αρκούντως προστατευμένη για την αντιμετώπισή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δημοσιοποίηση του υλικού δικαιώνει καταγγελία που είχε γίνει ήδη από το 1996 από τη Μαρία Φάρμερ
Επικεφαλής της διεύθυνσης εκπαίδευσης του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού
Ποιο εκτιμάται ότι είναι το κίνητρο πίσω από το άγριο έγκλημα
Στις τοπικές εκλογές στην Εξτρεμαδούρα
Η χρόνια θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε μετά το μακελειό
Η ιστορία που εν συνεχεία αποτέλεσε παγκόσμια παράδοση για την εορταστική περίοδο
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα των αστυνομικών αρχών
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.