Κοσμος

Πάνω από 800 ηθοποιοί καταδικάζουν τη στοχοποίηση της πρωταγωνίστριας του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Υπογράφουν επιστολή αλληλεγγύης στην Φραντσέσκα Αμεγουντάχ-Ρίβερς

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Francesca Amewudah-Rivers στο Λονδίνο
Πάνω από 800 ηθοποιοί καταδικάζουν τη στοχοποίηση της πρωταγωνίστριας του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» © Hoda Davaine/Dave Benett/Getty Images

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Αλληλεγγύη ηθοποιών στην Φραντσέσκα Αμεγουντάχ-Ρίβερς - Υπογράφουν επιστολή αλληλεγγύης μετά τη στοχοποίησή της στο διαδίκτυο.

Περισσότεροι από 800 ηθοποιοί υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή αλληλεγγύης προς την Φραντσέσκα Αμεγουντάχ-Ρίβερς, η οποία έχει γίνει στόχος ρατσιστικών διαδικτυακών επιθέσεων μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της σε μια νέα θεατρική παραγωγή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Αλληλεγγύη ηθοποιών στην Φραντσέσκα Αμεγουντάχ-Ρίβερς - Υπογράφουν επιστολή αλληλεγγύης μετά τη στοχοποίησή της στο διαδίκτυο.
H Φραντσέσκα Αμεγουντάχ-Ρίβερς θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Ιουλιέτας στην παράσταση στην οποία συμπρωταγωνιστεί ο Τομ Χόλαντ © Instagram/Francesca Amewudah-Rivers

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Επιστολή αλληλεγγύης μετά τις επιθέσεις στην πρωταγωνίστρια

Οι Λασάνα Λιντς, η Σίνα Ατίμ και η Μαριάν Ζαν-Μπατίστ είναι μεταξύ των 883 υπογραφόντων της επιστολής, μαζί με τους ηθοποιούς Λόλι Άντεφοπ, Φρίμα Αγκιεμάν, Γούνι Μοσάκου και Ταμάρα Λόρανς.

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει: «Πάρα πολλές φορές, οι μαύρες ερμηνεύτριες –ιδιαίτερα οι μαύρες ηθοποιοί– αφήνονται να αντιμετωπίσουν τον καταιγισμό της διαδικτυακής κακοποίησης αφού διαπράξουν το έγκλημα να βρουν δουλειά μόνες τους».

Η κίνηση έρχεται μετά από δήλωση της θεατρικής εταιρείας που καταδίκαζε το «μπαράζ αξιοθρήνητης φυλετικής κακοποίησης» που έχει υποστεί η ηθοποιός και προειδοποιούσε με μηνύσεις.

Οι επιθέσεις, όπως αναφέρει η εταιρία που διευθύνεται από τον σκηνοθέτη Τζέιμι Λόιντ, ακολούθησαν την ανακοίνωση του καστ της παραγωγής, στην οποία η Αμεγουντάχ-Ρίβερς πρωταγωνιστεί ως Ιουλιέτα και ο Τομ Χόλαντ στον ρόλο του Ρωμαίου.

«Ένας πολύ οικείος τρόμος που έχουμε πολλοί βιώσει»

Η ανοιχτή επιστολή, η σύνταξη της οποίας οργανώθηκε από την ηθοποιό του «Ινόλα Χολμς» Σούζαν Γοκόμα και τη συγγραφέεα Σομάλια Νονιέ Σίτον, ανέφερε:

«Όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Φραντσέσκα Αμεγουντάχ-Ρίβερς στην παραγωγή του Τζέιμι Λόιντ, τόσοι πολλοί άνθρωποι γιόρτασαν και καλωσόρισαν αυτή την είδηση. Πολλοί από εμάς μπήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να της ευχηθούμε αγάπη και συγχαρητήρια - ένα τεράστιο επίτευγμα για κάποιον τόσο νέο στην καριέρα του. Ένα τεράστιο ανερχόμενο ταλέντο.

«Αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν ένας πολύ οικείος τρόμος που έχουμε βιώσει πολλοί από εμάς, εμφανώς μαύροι ερμηνευτές. Η ρατσιστική και μισογυνιστική κακοποίηση που στρέφεται σε μια τόσο γλυκιά ψυχή ήταν υπερβολική. Το γεγονός ότι η ανακοίνωση ενός θεατρικού έργου πυροδοτεί μια τέτοια κακοποίηση είναι πραγματικά ντροπιαστικό για όσους είναι τόσο άδειοι και άγονοι στη ζωή τους που πρέπει να αναμειγνύονται σε εκδηλώσεις μίσους».

Οι υπογράφοντες καλωσόρισαν τη δήλωση της θεατρικής εταιρείας και είπαν ότι ελπίζουν ότι «θα επεκτείνει τη συναισθηματική υποστήριξη της Φραντσέσκα στο ταξίδι της με την παραγωγή».

Πρόσθεσαν: «Πολλές φορές οι θεατρικές εταιρείες, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, οι παραγωγοί και οι στρίμερς απέτυχαν να προσφέρουν βοήθεια ή υποστήριξη όταν οι μαύροι καλλιτέχνες τους αντιμετωπίζουν ρατσιστική ή μισογυνιστική κακοποίηση. Το βάρος πολύ συχνά αφήνεται στους ώμους των κακοποιημένων, οι οποίοι αναμένεται επίσης στη συνέχεια να προωθήσουν τις παραγωγές στις οποίες συμμετέχουν.

»Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στη Φραντσέσκα και σε όλες τις μαύρες ερμηνεύτριες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους κακοποίηση – σας βλέπουμε. Βλέπουμε την τέχνη που καταφέρνετε να παράγετε όχι μόνο με τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι λευκοί συνάδελφοί σας, αλλά με το πρόσθετο τραυματικό εμπόδιο του μισογυνισμού. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που σας βλέπουμε να λάμπετε».

Το ντεμπούτο της Φραντσέσκα Αμεγουντάχ-Ρίβερς στο Γουέστ Εντ

Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» θα παρουσιαστεί στο Duke of York's Theatre από τις 11 Μαΐου έως τις 3 Αυγούστου και σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Αμεγουντάχ-Ρίβερς στο Γουέστ Εντ.

Η ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στα έργα του Σαίξπηρ «Μάκβεθ» και «Οθέλλος», καθώς και στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» σε θέατρα του Λονδίνου. Πρωταγωνίστησε επίσης σε δύο σεζόν του «Bad Education» στο BBC.

Το έργο θα είναι επίσης ο πρώτος μεγάλος θεατρικός ρόλος του Τομ Χόλαντ, πρωταγωνιστή του «Spider-Man», μετά το ντεμπούτο του στο «Billy Elliot: the Musical».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.