- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η Ρωσία πρόσθεσε τους ΛΟΑΤΚΙ στον κατάλογο με τις εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις
Αυστηροποιείται η νομοθεσία - Αναμένονται συλλήψεις και διώξεις


Ρωσία: Προσθέτει το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ στον κατάλογο με τις εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις - Εντείνονται οι περιορισμοί.
Η Ρωσία πρόσθεσε αυτό που χαρακτηρίζει «κίνημα ΛΟΑΤΚΙ» στον κατάλογο με τις εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ρωσία: «Τρομοκράτες - εξτρεμιστές» τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ
Η κίνηση συμβαδίζει με απόφαση του ρωσικού Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο Νοέμβριο που έκρινε ότι οι ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ θα πρέπει να χαρακτηριστούν εξτρεμιστές, μια κίνηση που εκπρόσωποι ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει σε συλλήψεις και διώξεις.
Ο κατάλογος τελεί υπό την εποπτεία μιας υπηρεσίας που ονομάζεται Rosfinmonitoring, η οποία έχει την εξουσία να «παγώσει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 14.000 και πλέον ανθρώπων και οντοτήτων, που έχουν χαρακτηριστεί εξτρεμιστές και τρομοκράτες.
Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται από την αλ Κάιντα και τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Meta έως συνεργάτες του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
Η νέα καταχώρηση αναφέρεται στο «διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ και τις διαρθρωτικές του μονάδες», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Διώκονται στη Ρωσία οι «μη παραδοσιακές» σεξουαλικές σχέσεις
Στο πλαίσιο της στροφής, υπό τον πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προς αυτό που ο ίδιος περιγράφει ως οικογενειακές αξίες που έρχονται σε αντίθεση με συμπεριφορές και στάσεις στην παρακμάζουσα Δύση, η Ρωσία έχει υιοθετήσει πιο αυστηρούς περιορισμούς την τελευταία δεκαετία σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις σεξουαλικού προσανατολισμού και την ταυτότητα φύλου.
Μεταξύ άλλων μέτρων, έχει περάσει νόμους που χαρακτηρίζουν παράνομη την προώθηση «μη παραδοσιακών» σεξουαλικών σχέσεων και έχει απαγορεύσει τη νομική ή ιατρική αλλαγή φύλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για ηθική αποτυχία»
Η Θεωρία για τις Μαύρες Τρύπες, ο Θεός και οι γυναίκες της ζωής του
Ο θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2018
Τα 8 ερωτήματα που «έθεσε» στον Τραμπ
Βίντεο από το σημείο τους δείχνουν να βγαίνουν από το αεροπλάνο από το παράθυρο
Παρά την πολιτική αναταραχή η οικονομία της χώρας παραμένει σταθερή
Με φόντο τις περικοπές του DOGE του Μασκ
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δεν άφησε ασχολίαστες τις νέες αναφορές του Τραμπ
Καθώς η διαμάχη τους εκδικάζεται
Ο αντιπρόσωπος είναι σκληρός Τραμπικός
Ήταν σαν να προσπαθούσε να μας πει «ελάτε εδώ», περιγράφει ένας εκ των αστυνομικών
Με φόντο τις απειλές Τραμπ στην Ε.Ε
Δήλωσε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του
Δράστες η μητριά και ο πατέρας της
Δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους
Τα κοινά τους σύνορα μήκους 1000 χιλιομέτρων είναι κλειστά και βαριά στρατιωτικοποιημένα
Επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες και τα γονίδιά της
Λόγω αδυναμίας πληρωμών φόρων
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.