- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συνελήφθη ξανά η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Είχε αποκλείσει την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου
Η 21χρονη ακτιβίστρια συμμετείχε σε δράση για το κλίμα


Η αστυνομία απομάκρυνε την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές για το κλίμα που είχαν αποκλείσει την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου.
Η σουηδική αστυνομία απομάκρυνε δια της βίας την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές για το κλίμα, οι οποίοι είχαν αποκλείσει για δεύτερη ημέρα σήμερα την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αστυνομικοί την έσυραν από την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου
Δύο αστυνομικοί σήκωσαν την Τούνμπεργκ και την έσυραν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την πόρτα που είχε αποκλείσει, προτού την αφήσουν ξανά στο έδαφος. Στη συνέχεια αστυνομικοί την απομάκρυναν, όπως και άλλους ακτιβιστές, με αστυνομικό βαν.
Η αστυνομία της Στοκχόλμης ανακοίνωσε ότι μολονότι οι ακτιβιστές είχαν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν έξω από το κοινοβούλιο, πέντε με δέκα άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν για να μην αποκλείουν την είσοδο στο κτίριο. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει για συγκεκριμένα πρόσωπα.
Η Τούνμπεργκ και δεκάδες άλλοι ακτιβιστές για το κλίμα άρχισαν να αποκλείουν τις κύριες εισόδους του κοινοβουλίου της Σουηδίας χθες, Δευτέρα, στο πλαίσιο καθιστικής τους διαμαρτυρίας κατά των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της, σύμφωνα με τους ίδιους, πολιτικής αδράνειας.
Οι ακτιβιστές έφυγαν χθες το απόγευμα, αλλά επέστρεψαν για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους σήμερα το πρωί.

Το πρόσωπο των νέων που αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής
Η 21χρονη Τούνμπεργκ έγινε το πρόσωπο των νέων που αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής, αφού η δράση της από το 2018, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται κάθε Παρασκευή μπροστά στο σουηδικό κοινοβούλιο, έλαβε γρήγορα διαστάσεις και διευρύνθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα της νεολαίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με μεγάλες διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο.
Η Τούνμπεργκ είχε συλληφθεί πέρυσι από την αστυνομία ή είχε απομακρυνθεί από διαδηλώσεις σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Νορβηγία και η Γερμανία.
Δικαστήριο στη Βρετανία την απήλλαξε τον περασμένο μήνα από τις κατηγορίες για διατάραξη της δημόσιας τάξης, καθώς δικαστής απεφάνθη ότι η αστυνομία δεν είχε την εξουσία να συλλάβει την ακτιβίστρια, όπως και άλλους, που μετείχαν σε διαδήλωση που έγινε πέρυσι στο Λονδίνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σύζυγος του μπασίστα των Weezer δέχτηκε πυρά από αστυνομικούς
Ανθρώπινο λάθος με σοβαρές συνέπειες - Προβλήματα και στο παρελθόν στην ίδια κλινική
Οι πρώτες δοκιμές σε 100 σχολεία το τελευταίο εξάμηνο είναι ενθαρρυντικές
«Μπορεί να επιτευχθεί win win συμφωνία με ΗΠΑ»
Απώλειες άνω του 4,6% για τον Nasdaq
Οι διασώστες ετοιμάζονται να βάλουν τέλος στις έρευνές τους, αφού διέσωσαν 189 άτομα
Από το «Make America Great Again» στο «Made in China»
Ποιος ήταν ο προηγούμενος δασμός που είχε ήδη επιβληθεί στο Πεκίνο
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εξαγορά στα 112 χρόνια ιστορίας της Prada
Η γειτονική χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα διαμαρτυρίας
Κέρδη 304 δισ. δολαρίων σε μια μέρα για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου
Η Τζίλιαν Λόρεν είναι συγγραφέας μπεστ σέλερ - Το χρονικό του περιστατικού
Είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκιση για δωρεά 45 ευρώ σε ουκρανικό φιλανθρωπικό οργανισμό
Ξύπνησε από το κώμα, ωστόσο, δεν μπορεί να φύγει ακόμα από τη χώρα
Και δηλώνει έτοιμη για διαπραγμάτευση
Τέσσερις γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο μηνύουν τον influencer για βιασμό, βία και ψυχολογική κακοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η Ευρώπη ενισχύει και τις προσπάθειες με στόχο την άρση των εμποδίων στην ενιαία αγορά» υπογράμμισε
Από την ενθουσιασμό για την εκλογή στην επιβολή δασμών και την απώλεια χρημάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.