Κοσμος

Φυλάκιση 106 ετών για μητριά που έβαζε τα παιδιά να πλένονται με νερό τουαλέτας

«Δεν ήθελα να τους κάνω κακό» δήλωσε η ίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εισαγγελική παρέμβαση και κατεπείγουσα έρευνα για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο
© Pixabay

HΠΑ: Φυλάκιση 106 ετών για μητέρα που βασάνιζε τους θετούς γιους της 

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ καταδικάστηκε για τα βασανιστήρια των δύο θετών γιων της, εν γνώσει και με τη βοήθεια του πατέρα τους σε 106 χρόνια φυλάκισης από έναν δικαστή που χαρακτήρισε την κακοποίηση «το πιο εκτεταμένο και επίμονο κακό» που έχει δει ποτέ.

Η Μέρι Βίνσον ομολόγησε πέρυσι την ενοχή της για 30 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων απαγωγή, κακοποίηση παιδιών, στραγγαλισμός και απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο. Αντιμετώπιζε ελάχιστη ποινή 30 ετών και μέγιστη ποινή 444 ετών.

«Δεν ήθελα να τους κάνω κακό», δήλωσε η Βίνσον πριν από την καταδίκη της, διαφωνώντας με τον εισαγγελέα Έρικ Τάουν και με την υπόδειξη της πολιτείας ότι ήταν «ένα τέρας».

Ο πατέρας των αγοριών, Τσαρλς Βίνσον, 37 ετών, καταδικάστηκε επίσης την Πέμπτη σε 49 χρόνια κάθειρξη. Δήλωσε ένοχος για 12 κακουργήματα και αντιμετώπιζε ελάχιστη ποινή 10 ετών και μέγιστη ποινή 158 ετών.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ντέλαγουερ Τζέφρι Κλαρκ απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης να επιβληθούν οι ελάχιστες ποινές, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την ακραία σκληρότητα των εγκλημάτων. Τα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης που παρακολουθούσαν τη μεγάλη ντουλάπα όπου τα αγόρια κρατούνταν γυμνά και πεινασμένα σε φρικτές συνθήκες δεν έλεγαν ολόκληρη την ιστορία των βασάνων τους, είπε ο δικαστής.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα αγόρια κακοποιήθηκαν επί 20 μήνες, αρχής γενομένης από τις αρχές του 2020. Το ένα ήταν τότε 9 με 10 ετών, ενώ το άλλο κακοποιήθηκε μεταξύ 11 και 13 ετών.

Και οι δύο νοσηλεύτηκαν αρκετές φορές με σοβαρό υποσιτισμό, με τον έναν να χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο για σχεδόν ένα μήνα. Η Διεύθυνση Οικογενειακών Υπηρεσιών ανέλαβε τελικά την επιμέλεια των αγοριών τον Οκτώβριο του 2021. Οι αρχές ανέφεραν ότι η κακοποίηση περιελάμβανε το να αναγκάζονται τα αγόρια να στέκονται ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, την παρακράτηση τροφής, νερού, καθώς και τον ξυλοδαρμό και τον στραγγαλισμό τους.

Η εισαγγελέας δήλωσε ότι τα ανάγκαζαν να πλένονται με το ίδιο νερό που χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν τα ούρα και τα κόπρανά τους.

Πηγή: Associated Press

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.