Κοσμος

Λαθρέμπορος σκότωσε πάνω από 3.000 αετούς για τα φτερά τους

Χρυσαετοί και φαλακροί αετοί θεωρούνται ιεροί για τους Αμερικανούς Ινδιάνους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Άνδρας δηλώνει ένοχος για την θανάτωση 3.600 αετών
© Unsplash

ΗΠΑ: Άνδρας δηλώνει ένοχος για την θανάτωση 3.600 αετών με σκοπό το λαθρεμπόριο

Ένας άνδρας από την πολιτεία της Ουάσινγκτον δήλωσε ένοχος για την κατηγορία ότι βοήθησε στη θανάτωση περισσότερων από 3.000 πτηνών -συμπεριλαμβανομένων αετών σε ινδιάνικο καταυλισμό της Μοντάνα- και στη συνέχεια πούλησε παράνομα τα φτερά τους.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Τράβις Μπράνσον και άλλοι συνεργάτες του σκότωσαν περίπου 3.600 πουλιά στον ινδιάνικο καταυλισμό Flathead. Τα φτερά από αετούς και άλλα πτηνά είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για πολλές φυλές ιθαγενών Αμερικανών.

Ο Μπράνσον από το Κούσικ της Ουάσινγκτον, θα δηλώσει ένοχος βάσει συμφωνίας με τους εισαγγελείς για μειωμένες ποινές που περιλαμβάνουν κατηγορίες συνωμοσίας, εμπορίας άγριων ζώων και δύο κατηγορίες για παράνομη εμπορία αετών.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να πωλούσαν φτερά αετών σε μια μαύρη αγορά που αποτελεί μακροχρόνιο πρόβλημα για τους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Τα φτερά του χρυσαετού εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους λαθρέμπορους και ένα «σετ» μπορεί να πωληθεί για αρκετές εκατοντάδες δολάρια σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής υπόθεσης διακίνησης στη Νότια Ντακότα πέρυσι.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δεν έχουν πει πόσοι αετοί σκοτώθηκαν ούτε ποια άλλα είδη πτηνών εμπλέκονται στο σχέδιο που, όπως λένε, ξεκίνησε το 2015 και συνεχίστηκε μέχρι το 2021. 

Οι φαλακροί αετοί είναι το εθνικό σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών και θεωρούνται ευρέως ιεροί από τους Αμερικανούς Ινδιάνους. Η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει σε οποιονδήποτε χωρίς άδεια να σκοτώνει, να τραυματίζει ή να ενοχλεί αετούς ή να παίρνει μέρη τους, όπως φωλιές ή αυγά. Ακόμη και η λήψη φτερών που βρίσκονται στη φύση μπορεί να αποτελεί έγκλημα.

Οι ομοσπονδιακά αναγνωρισμένες φυλές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια στην Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ για να πάρουν έναν φαλακρό ή χρυσαετό για θρησκευτικούς σκοπούς, και τα εγγεγραμμένα μέλη των φυλών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για φτερά αετού και άλλα μέρη από το Εθνικό Αποθετήριο.

Πηγή: Associated Press

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.