Κοσμος

Απειλούν την μητέρα του Ναβάλνι: «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας, τα πτώματα αποσυντίθενται»

Δήλωσε ότι της έδειξαν την σορό του και το πιστοποιητικό θανάτου του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nαβάλνι: Η μητέρα του λέει ότι την εκβιάζουν για «μυστική» κηδεία
© EPA/YURI KOCHETKOV

Aλεξέι Ναβάλνι: Η μητέρα του είδε την σορό του - Το Κρεμλίνο θέλει «μυστική» κηδεία

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα, κατηγόρησε την Πέμπτη τους Ρώσους αξιωματούχους ότι σχεδιάζουν «μυστική» κηδεία για τον γιο της και δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει σε αυτήν.

«Θέλουν αυτό να γίνει μυστικά, χωρίς αποχαιρετισμό. Θέλουν να με φέρουν στην άκρη ενός νεκροταφείου, σε έναν φρέσκο τάφο και να μου πουν: εδώ κείτεται ο γιος σας. Δεν συμφωνώ με αυτό», δήλωσε σε ένα βίντεο στο YouTube.

Η μητέρα του δήλωσε ότι της έδειξαν την σορό του και το πιστοποιητικό θανάτου του. Η ομάδα του Ναβάλνι δήλωσε ότι το πιστοποιητικό θανάτου ανέφερε ότι ο πολιτικός της αντιπολίτευσης πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο Ναβάλνι, 47 ετών, ο πιο γνωστός πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης, πέθανε ξαφνικά σε σωφρονιστικό καταυλισμό στην Αρκτική την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα του και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε κατηγορηματικά.

Η μητέρα του Ναβάλνι δήλωσε ότι βρέθηκε σε νεκροτομείο το βράδυ της Τετάρτης για να δει τη σορό του.

«Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αιτία θανάτου, έχουν έτοιμα όλα τα ιατρικά και νομικά έγγραφα, τα οποία είδα, και υπέγραψα το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου», δήλωσε η ίδια, ντυμένη στα μαύρα και μιλώντας με ήρεμη φωνή. «Σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να μου είχαν δώσει αμέσως τη σορό του Αλεξέι, αλλά δεν το έκαναν μέχρι τώρα. Αντ' αυτού, με εκβιάζουν, θέτοντας μου όρους για το πού, πότε και πώς θα πρέπει να ταφεί ο Αλεξέι. Αυτό είναι παράνομο», τόνισε η Λουντμίλα Ναβάλναγια. 

«Καταγράφω αυτό το βίντεο επειδή άρχισαν να με απειλούν. Κοιτάζοντας με στα μάτια, μου λένε ότι αν δεν συμφωνήσω σε μια μυστική κηδεία, θα κάνουν κάτι με το σώμα του γιου μου», πρόσθεσε.

Ανέφερε κλείνοντας με τα λόγια ενός εκ των αξιωματούχων: «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας, τα πτώματα αποσυντίθενται».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.