Κοσμος

Tελικά ο Μπόμπι δεν ήταν ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο

Ποιος θα πάρει την θέση του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρεκόρ Γκίνες: Ο Μπόμπι έχασε το ρεκόρ του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο

Ο σκύλος που κάποτε θεωρήθηκε ως ο «γηραιότερος στον πλανήτη», στερήθηκε τον τίτλο του από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, αφού οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν τελικά πραγματικές αποδείξεις για την ηλικία του. 

Οι ιδιοκτήτες του στην Πορτογαλία υποστηρίζαν ότι ο Μπόμπι ήταν 31 ετών και πέντε μηνών όταν πέθανε τον Οκτώβριο, οκτώ μήνες αφότου το Γκίνες τον είχε ανακηρύξει τον «γηραιότερο εν ζωή σκύλο στον κόσμο και τον γηραιότερο σκύλο όλων των εποχών».

Ορισμένοι κτηνίατροι όμως εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την ηλικία του Μπόμπι μετά από προσεκτική εξέταση φωτογραφιών του. Πέραν των βιολογικών ενστάσεων, όμως, οι πιο παρατηρητικοί του διαδικτύου κατήγγειλαν πως σε φωτογραφίες του 1999 ο Μπόμπι φαίνεται να έχει διαφορετικού χρώματος πατούσες από τον σκύλο που πέθανε στην Πορτογαλία στις 21 Οκτωβρίου.

Αυτές οι υποψίες οδήγησαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες να ανακοινώσει ότι αναστέλλει προσωρινά τον τίτλο του ως «του γηραιότερου σκύλου». Μετά την εξέταση, η επιτροπή ανέφερε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν έχει πλέον τα στοιχεία που χρειάζεται για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ως κατόχου του ρεκόρ».

Ο επόμενος στην λίστα

Θεωρητικά, ο επόμενος γηραιότερος σκύλος «όλων των εποχών» που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο είναι ένα 24χρονο Τσιουάουα με το όνομα Σπάικ, από το Οχάιο. Η ιδιοκτήτρια του είχε προηγουμένως προσκομίσει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες αρχεία κτηνιάτρου και λογαριασμούς που δείχνουν ότι ο σκύλος γεννήθηκε το 1999.

Η ιδιοκτήτρια έχει επίσης δώσει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες φωτογραφίες του σκύλου καθ' όλη τη διάρκεια της μακρά ζωή του.