Κοσμος

Το «ευχαριστώ» του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Το νέο προσωπικό μήνυμα προς τον λαό του

Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κάρολος: Το δημόσιο μήνυμά του μετά τη διάγνωση με καρκίνο 

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο βασιλιάς Κάρολος χθες Σάββατο (10.02)  στην οποία εκφράζει ευγνωμοσύνη για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Κάρολος: Ακόμη μεγαλύτερος ο θαυμασμός του στους καρκινοπαθείς

Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», συμπληρώνει ο βρετανός μονάρχης.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για τον καρκίνο του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά τις περιπέτειες υγείας της οικογένειάς του. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου παρέστη το βράδυ της Τετάρτης (7.02) στο Gala για την υποστήριξη της Φιλανθρωπικής οργάνωσης Air Ambulance του Λονδίνου και για πρώτη φορά αναφέρθηκε στον καρκίνο του πατέρα του ενώ είπε ότι τα εγκάρδια λόγια παρηγοριάς που έλαβε η οικογένειά του ήταν πολύ σημαντικά.

«Θα ήθελα να αρπάξω αυτή τη δυνατότητα για να πω ευχαριστώ για τα όμορφα μηνύματά στήριξης σας για την Catherine και τον πατέρα μου, ειδικά αυτές τις μέρες. Σημαίνει πολλά για όλους μας» ανέφερε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ενώ συμπλήρωσε με χιουμοριστική διάθεση: «Τις τελευταίες ημέρες έχω επικεντρωθεί σε ιατρικά θέματα, οπότε σκέφτηκα να έρθω σε ένα Gala για ασθενοφόρα για να φύγω από όλα αυτά».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα και με αφορμή την διάγνωση καρκίνου του πατέρα του, ο Oυίλιαμ έκανε μια εμφάνιση ως επικεφαλής μιας τελετής ανάληψης καθηκόντων στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Αναλαμβάνει βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Άτυπα ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει αναλάβει τον ρόλο του Αντιβασιλέα, σύμφωνα με νόμο του 1937, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εκτελέσει τη συντριπτική πλειοψηφία των βασιλικών καθηκόντων.

Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι σε περίπτωση μερικής ή ολικής ανικανότητας του άνακτα, τέσσερα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στη σειρά διαδοχής αναλαμβάνουν τους ρόλους των Συμβούλων.

Αυτής της επιτροπής ηγείται ο Ουίλιαμ ως Αντιβασιλέας και οι άλλοι τρεις είναι η βασίλισσα Καμίλα λόγω του τίτλου της, η πριγκίπισσα Άνα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Δεν αναμένεται να μείνει για πολύ στο Λονδίνο και πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του στο Montecito στην Καλιφόρνια, το οποίο μοιράζεται με τη σύζυγό του Meghan Markle και τα δύο παιδιά του, τον Archie, τεσσάρων ετών, και τη Lilibet, δύο ετών, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε.

Ο Δούκας αναμένεται να συναντήσει τη Μέγκαν στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα για μια εκδήλωση για να τιμήσει τον ένα χρόνο μέχρι τους Αγώνες Invictus στο Βανκούβερ και το Γουίστλερ.

Όσοι βρίσκονται κοντά στον Χάρι, είπαν ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδελφό του, με έναν εκ των έσω να προσθέτει: «Ο πρωταρχικός λόγος που ο Δούκας ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο Δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».