Κοσμος

Tα δυο ονόματα που ανέφερε ο Τραμπ για τους υποψήφιους αντιπροέδρους του

Ο πρώην πρόεδρος δεν έχει ακόμα καταλήξει όπως ανέφερε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tραμπ: Αυτά τα ονόματα ανέφερε για πιθανούς υποψήφιους αντιπροέδρους
© EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Tραμπ: Αυτά τα ονόματα ανέφερε για πιθανούς υποψήφιους αντιπροέδρους ενόψει των εκλογών του 2024

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή τροφοδότησε περαιτέρω τις εικασίες σχετικά με την επιλογή του για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, αναφέροντας τα ονόματα του γερουσιαστή Τιμ Σκοτ και της κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ όταν ρωτήθηκε για το ποιον προτιμά.

Ο Τραμπ, σε συνέντευξή του στην παρουσιάστρια της εκπομπής «Sunday Morning Futures» του Fox News ρωτήθηκε πότε θα ανακοινώσει την επιλογή του για αντιπρόεδρο, απαντώντας: «Έχουμε τόσους πολλούς σπουδαίους ανθρώπους στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά δεν θα πάρει πολύ καιρό».

Όταν η δημοσιογράφος πίεσε περαιτέρω τον πρώην πρόεδρο για το πώς θα επιλέξει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του. «Πρέπει να είναι αυτός που θα [είναι] σε θέση να είναι ένας καλός πρόεδρος. Θέλω να πω, πρέπει πάντα να το σκέφτεσαι αυτό, επειδή ξέρεις, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ... συμβαίνουν διάφορα πράγματα, σωστά; Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, συμβαίνουν πράγματα. Πρέπει να είναι το νούμερο ένα», δήλωσε ο Τραμπ.

O πρώην αντίπαλος του και η «μαχητική» κυβερνήτης

Πρόσθεσε ότι μιλάει με «όλους» και αποκάλυψε ότι πρόσφατα τηλεφώνησε στον Σκοτ, ο οποίος ανέστειλε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια πρόσφερε την πλήρη υποστήριξή του στον Τραμπ.

«Του τηλεφώνησα και του είπα: "Είσαι [ένας] πολύ καλύτερος υποψήφιος ... για μένα, απ' ό,τι ήσουν για τον εαυτό σου"», είπε. «Όταν παρακολουθούσα τον Τιμ, ήταν μια χαρά, ήταν καλός, αλλά ήταν πολύ χαμηλών τόνων. Τον παρακολουθούσα την τελευταία εβδομάδα, να με υπερασπίζεται, να με υπερασπίζεται και να αγωνίζεται για μένα».

Ο Τραμπ είπε αργότερα ότι η Νόεμ «ήταν απίστευτα μαχητική» υπέρ του, επισημαίνοντας τα σχόλιά της όπου είπε ότι δεν θα κατέβαινε ποτέ υποψήφια εναντίον του «επειδή δεν μπορεί να τον νικήσει».

Τα ονόματα των Σκοτ και Νοέμ ήταν μεταξύ πολλών που κυκλοφορούσαν τους τελευταίους μήνες. Άλλα ονόματα περιλαμβάνουν τη βουλευτή Ελίζ Στέφανικ, μια σταθερή σύμμαχο του Τραμπ που έχει εμφανιστεί στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο Τραμπ έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι της αντιπάλου, της πρώην πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, και προέρχεται από νίκες στο Νιου Χάμσαϊρ και την Αϊόβα.

Οι εθνικοί δείκτες δημοσκοπήσεων των The Hill και Decision Desk HQ δείχνουν ότι ο Τραμπ προηγείται με 57,2 μονάδες έναντι της πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, ενώ ο πρώην πρόεδρος έχει προβάδισμα 30,8 μονάδων στην πολιτεία της Χέιλι.

Πηγή: The Hill

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.