- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γάλλος τουρίστας βρήκε διαμάντι 7,46 καρατίων σε πάρκο στο Αρκάνσας των ΗΠΑ - Το διαμάντι Carine είναι το όγδοο μεγαλύτερο - Η συμβολική ονομασία που έδωσε ο Γάλλος
Ο Julien Navas, ο οποίος επισκέφθηκε τις ΗΠΑ από τη Γαλλία για να παρακολουθήσει την εκτόξευση της πρώτης αμερικανικής αποστολής προσεδάφισης στο φεγγάρι εδώ και δεκαετίες από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, πήγε επίσης και στη Νέα Ορλεάνη. Στην πορεία, έμαθε για το κρατικό πάρκο Crater of Diamonds στο Αρκάνσας, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τα κρατικά πάρκα του Αρκάνσας.
Έχοντας ψάξει στο παρελθόν για χρυσό και απολιθώματα αμμωνιτών, και το πάρκο του κέντρισε το ενδιαφέρον.
Η ιστορία του διαμαντιού
Στις 11 Ιανουαρίου, ο Navas έφτασε στο πάρκο, αγόρασε το εισιτήριό του και νοίκιασε ένα βασικό σετ κυνηγιού διαμαντιών, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων.
«Έφτασα στο πάρκο γύρω στις εννέα η ώρα και άρχισα να σκάβω», δήλωσε ο Navas στο δελτίο. «Αυτή είναι σπαρακτική δουλειά, οπότε μέχρι το απόγευμα έψαχνα κυρίως στην κορυφή του εδάφους για οτιδήποτε ξεχώριζε».
Για καλή τύχη του Navas, το πάρκο είχε βρέξει λίγες ημέρες πριν φτάσει, οπότε ήταν υγρό και λασπωμένο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Καθώς η βροχή πέφτει στο πεδίο, ξεπλένει το χώμα και αποκαλύπτει βαριές πέτρες, ορυκτά και διαμάντια κοντά στην επιφάνεια», εξήγησε ο βοηθός επιθεωρητής του πάρκου Waymon Cox.
Πολλά από τα μεγαλύτερα διαμάντια του πάρκου βρίσκονται στην επιφάνεια, είπε ο Cox, και το πάρκο οργώνει περιοδικά την περιοχή αναζήτησης των 37,5 στρεμμάτων για να «χαλαρώσει» το έδαφος και να προωθήσει τη φυσική διάβρωση.
Τελικά, ο Navas εμφανίστηκε στο Diamond Discovery Center του πάρκου με τα ευρήματά του. Εκεί, του είπαν ότι είχε βρει ένα καφέ διαμάντι 7,46 καρατίων.
Ο Navas είπε ότι έμεινε άναυδος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και είπε ότι το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί ήταν να πει στην αρραβωνιαστικιά του τι είχε βρει. Η πέτρα είναι βαθιά σοκολατί καφέ και στρογγυλεμένη σαν μάρμαρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και έχει περίπου το μέγεθος μιας καραμελίτσας.
Η συμβολική ονομασία του διαμαντιού από τον Navas
Ο Navas ονόμασε το διαμάντι του Carine Diamond, από το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του, και σχεδιάζει να χωρίσει την πέτρα σε δύο διαμάντια, το ένα για να το χαρίσει στη μέλλουσα νύφη του και το άλλο για την κόρη του.
Το διαμάντι Carine είναι το όγδοο μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε στον «Κρατήρα των Διαμαντιών» από τότε που έγινε κρατικό πάρκο το 1972, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Κατά μέσο όρο, οι επισκέπτες του πάρκου βρίσκουν εκεί ένα ή δύο διαμάντια κάθε μέρα. Τα διαμάντια σχηματίστηκαν πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, περίπου 60 έως 100 μίλια κάτω από τη γη.
Οι γεωλόγοι εξήγησαν ότι πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια, υπήρξε μια ηφαιστειακή έκρηξη, η οποία μετέφερε τα διαμάντια στην επιφάνεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πάρκου.
Ο Navas αποκάλεσε το πάρκο ένα «μαγικό μέρος, όπου το όνειρο της εύρεσης ενός διαμαντιού μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη περιπέτεια». Ο Navas δήλωσε ότι ελπίζει να επιστρέψει στο πάρκο με την κόρη του όταν αυτή μεγαλώσει.
Με πληροφορίες από Cnn