- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ισραήλ: Ελπίδες για την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα σε συνομιλίες στο Παρίσι
Τι αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας NYT
Ισραήλ-Γάζα: Ελπίδες για συμφωνία σε συνομιλίες στο Παρίσι για την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας NYT
Η διασφάλιση κατάπαυσης πυρός και η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που παραμένουν στη Γάζα πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο συνομιλιών που αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα Κυριακή στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.
Αμερικανοί διαπραγματευτές έχουν συντάξει προσχέδιο με βάση τις προτάσεις από το Ισραήλ και την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, που θα συζητηθεί στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας NYT.
Οι συντάκτες του δημοσιεύματος επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν ότι οι διαπραγματευτές είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι πως μια τελική συμφωνία είναι εφικτή». Επικαλούμενοι αμερικανικούς κυβερνητικούς κύκλους, οι συντάκτες της NYT ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να προβλέπει την απελευθέρωση από τη Χαμάς περισσοτέρων των 100 ομήρων με αντάλλαγμα την παύση από το Ισραήλ των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας για περίπου δύο μήνες.
New York Times: Οι εχθροπραξίες αναμένεται να σταματήσουν για 30 ημέρες
Συγκριτικά με την επταήμερη κατάπαυση πυρός τον Νοέμβριο, κατά την οποία έγινε η ανταλλαγή ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων, η παύση στις εχθροπραξίες αυτή τη φορά μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Η Χαμάς εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 240 ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Σε πρώτη φάση, οι εχθροπραξίες αναμένεται να σταματήσουν για 30 ημέρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Times. Στο διάστημα αυτό, η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει γυναίκες, ηλικιωμένους και τραυματισμένους ομήρους. Παράλληλα, και οι δύο πλευρές αναμένεται να διαπραγματευθούν μια δεύτερη φάση, κατά την οποία θα αφεθούν ελεύθεροι Ισραηλινοί όμηροι, πολίτες και στρατιώτες, με αντάλλαγμα επιπλέον κατάπαυση πυρός 30 ημερών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέστειλε τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στο Παρίσι για τις συνομιλίες της Κυριακής με εκπροσώπους του Ισραήλ, της Αιγύπτου και του Κατάρ. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν ασαφή σημεία, όπως το πόσους Παλαιστίνιους κρατούμενους θα πρέπει να αφήσει ελεύθερους το Ισραήλ. Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν, ωστόσο, την ελπίδα ότι μετά από δίμηνη κατάπαυση πυρός το Ισραήλ δεν θα ξεκινήσει και πάλι εχθροπραξίες με τον ίδιο τρόπο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.