Κοσμος

Πωλείται σε δημοπρασία πίνακας που ζωγράφισαν οι Beatles το 1966 στην Ιαπωνία

Φιλοτεχνήθηκε συλλογικά από τα «σκαθάρια» - Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Beatles: Πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Christie's πίνακας που ζωγράφισαν το 1966 σε περιοδεία τους στην Ιαπωνία - Η αξία του ανέρχεται σε 600.000 δολάρια.
Πίνακας που ζωγράφισαν οι Beatles πωλείται σε δημοπρασία © Christie's

Beatles: Πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Christie's πίνακας που ζωγράφισαν το 1966 σε περιοδεία τους στην Ιαπωνία - Η αξία του ανέρχεται σε 600.000 δολάρια.

Τον επόμενο μήνα, σε δημοπρασία του οίκου Christie's θα πωληθεί πίνακας που δημιουργήθηκε από τέσσερις θρυλικούς καλλιτέχνες, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρισον, τον Ρίνγκο Σταρ και τον Τζον Λένον, ο οποίος φέρει την υπογραφή τους.

Beatles: Πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Christie's πίνακας που ζωγράφισαν το 1966 σε περιοδεία τους στην Ιαπωνία - Η αξία του ανέρχεται σε 600.000 δολάρια.
Ο πίνακας «Images of a Woman» είναι ένα από τα μοναδικά γνωστά έργα τέχνης που δημιούργησαν και υπέγραψαν και οι τέσσερις Beatles © Christie's

Ο πίνακας «Images of a Woman» είναι ένα από τα μοναδικά γνωστά έργα τέχνης που δημιούργησαν και υπέγραψαν και οι τέσσερις Beatles μαζί, αν και χώρισαν τον πίνακα σε τέσσερα τμήματα και ζωγράφισαν ξεχωριστά ο καθένας.

Η αξία του έργου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 400.000 - 600.000 δολάρια.

Beatles: Δημοπρατείται ο πίνακας που ζωγράφισαν το 1966

«Κάθε γωνιά του πίνακα αντικατοπτρίζει μια προσωπική πινελιά, με άφθονη ποικιλία σε σχήματα, χρώματα, ακόμη και στις μπογιές που χρησιμοποιήθηκαν», αναφέρεται σε άρθρο του CNN.

Ο Χάρισον χρησιμοποίησε πιο σκούρες πινελιές, φαίνεται να απλώνεται περισσότερο από τον δικό του χώρο, ενώ η περιοχή του Σταρ είναι μικρότερη και θυμίζει καρτούν.

♫ The Beatles painting Images Of A Woman, Tokyo, 1966 /photos

Τόσο ο Λένον όσο και ο ΜαΚάρτνεϊ ζωγράφισαν με ακρυλικό, ενώ τα άλλα δύο μέλη του θρυλικού συγκροτήματος βασίστηκαν περισσότερο στο υδρόχρωμα, αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του πίνακα των Beatles

Το 1966, οι Beatles είχαν προγραμματίσει να εμφανιστούν για τρεις ημέρες στην αρένα Nippon Budokan του Τόκιο. Λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, σπάνια είχαν την ευκαιρία να βγουν από το ξενοδοχείο τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Christie's.

Πολλοί θαυμαστές πήγαν για να τους δουν, όμως η παρουσία τους προκάλεσε και αντιδράσεις. Η αρένα ήταν χώρος για πολεμικές τέχνες και οι διαδηλωτές δεν θεώρησαν ότι ήταν κατάλληλη για τις συναυλίες μιας μπάντας από τη Δύση.

Κατά τη διάρκεια των 100 ωρών τους στην Ιαπωνία, οι μουσικοί πέρασαν πολύ χρόνο καθηλωμένοι στην προεδρική σουίτα του Tokyo Hilton. Ωστόσο, δέχτηκαν επισκέπτες και ένας καλεσμένος έφερε ένα σετ ζωγραφικής ως δώρο.

Στο περιθώριο του «Revolver» ζωγραφίστηκε ο πίνακας

Ενώ οι Beatles ζωγράφιζαν άκουγαν τις ηχογραφήσεις του επερχόμενου άλμπουμ τους, «Revolver».

The Beatles - Tomorrow Never Knows

Ο ήχος αυτού του πίνακα είναι το εκθαμβωτικό ακουστικό καλειδοσκόπιο που ενσωμάτωσε τα «Taxman», «Eleanor Rigby», «Yellow Submarine», «For No One», «And Your Bird Can Sing», I'm Only Sleeping» και «Tomorrow Never Knows», επισημαίνει ο οίκος δημοπρασιών.

Η δημοπρασία διοργανώνεται την 1η Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.