- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Toμ Γουίλκινσον: Η σημασία της ταινίας «Άνδρες με τα όλα τους» για τον ίδιο
Στην κινηματογραφική επιτυχία του 1997 The Full Monty (Άνδρες με τα όλα τους), ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Γουίλκινσον ανέμιζε το πουκάμισο γύρω από το κεφάλι του ως ένας απολυμένος επιστάτης χαλυβουργείου που έγινε στρίπερ.
Η ερμηνεία του «Τζέραλντ Κούπερ» θα απέφερε στον Γουίλκινσον - ο θάνατος του οποίου σε ηλικία 75 ετών ανακοινώθηκε το Σάββατο - ένα βραβείο Bafta και την ευκαιρία να γίνει ευρέως γνωστός. Ο ρόλος του χαλυβουργού από Σέφιλντ που χάνει τη δουλειά του, που πραγματικά άγγιξε τον ηθοποιό που γεννήθηκε στο Γιόρκσαϊρ, έχοντας ζήσει ο ίδιος φτώχεια, ανεργία και κατάθλιψη στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.
Το φιλμ έγινε η πιο επιτυχημένη βρετανική ταινία που γυρίστηκε ποτέ, συγκεντρώνοντας 26,8 εκατομμύρια λίρες μόνο στις πρώτες οκτώ εβδομάδες προβολής της στο Ηνωμένο Βασίλειο και κερδίζοντας το Όσκαρ καλύτερης μουσικής ή κωμωδίας. Ήταν επίσης υποψήφια για τρία άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης σκηνοθεσίας.
Το κατόρθωμα ήταν τεράστιο δεδομένου ότι η ταινία είχε γυριστεί με ελάχιστα χρήματα στα σοκάκια του Σέφιλντ. Παράλληλα όμως ο Γουίλκινσον είχε συμφωνήσει να πάρει ένα ποσοστό από τα κέρδη της ταινίας αντί αμοιβής.
Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Ήταν μόλις πέντε ετών όταν η οικονομική ύφεση στον αγροτικό τομέα ώθησε τον πατέρα του να μεταναστεύσει με την οικογένεια στον Καναδά για να προσπαθήσει να αγοράσει μια δική του φάρμα, αλλά κατέληξε να εργάζεται σε ένα εργοστάσιο αλουμινίου.
Όταν η αγορά αλουμινίου κατέρρευσε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, η οικογένεια επέστρεψε στη Βρετανία και ο πατέρας του Τομ άρχισε να διευθύνει μια παμπ στην άκρη του Ντάρμουρ και να εργάζεται παράλληλα ως αγρότης.
Το οικογενειακό εισόδημα ανερχόταν σε μόλις 12 λίρες την εβδομάδα και, απελπιστικά καταπονημένος, ο πατέρας Γουίλκινσον πέθανε σε ηλικία μόλις 50 ετών, όταν ο γιος του ήταν 16 ετών. Δεν άφησε τίποτα εκτός από χρέη.
Πηγή: Daily Mail