Κοσμος

Γόνδολα αναποδογύρισε στη Βενετία επειδή οι τουρίστες δε σταματούσαν να βγάζουν selfies

Το βίντεο με τους επιβάτες και τον γονδολιέρη που καταλήγουν στο νερό κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βενετία: Ανατροπή γόνδολας έπειτα από την άρνηση των τουριστών να καθίσουν κάτω και να σταματήσουν να βγάζουν selfies - Το βίντεο του περιστατικού.
Τουρίστες έπεσαν σε κανάλι στη Βενετία όταν η γόνδολα στην οποία ταξίδευαν αναποδογύρισε, καθώς δε σταματούσαν να βγάζουν selfies © TikTok/@ienaridens69

Βενετία: Ανατροπή γόνδολας έπειτα από την άρνηση των τουριστών να καθίσουν κάτω και να σταματήσουν να βγάζουν selfies - Το βίντεο του περιστατικού.

Μια ομάδα τουριστών έπεσε σε ένα θολό, κρύο κανάλι στη Βενετία όταν η γόνδολα στην οποία ταξίδευαν αναποδογύρισε αφού δεν άκουσαν την εντολή να σταματήσουν να βγάζουν selfies και να καθίσουν.

Βενετία: Ανατροπή γόνδολας έπειτα από την άρνηση των τουριστών να καθίσουν κάτω και να σταματήσουν να βγάζουν selfies - Το βίντεο του περιστατικού.
Στο νερό βρέθηκαν τουρίστες από την Κίνα, οι οποίοι δεν μπορούσαν να σταματήσουν να βγάζουν selfie όρθιοι πάνω στη γόνδολα © TikTok/@ienaridens69

Ο γονδολιέρης, ο οποίος επιχειρούσε έναν δύσκολο ελιγμό καθώς το σκάφος περνούσε κάτω από μια γέφυρα κοντά στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Μάρκου, κατέληξε επίσης στο νερό προτού προσπαθήσει να σώσει τους επιβάτες του.

Οι τουρίστες μετακινούνταν γύρω από τη γόνδολα και έβγαζαν selfie

Σύμφωνα με αναφορές στον τοπικό Τύπο, η ομάδα τουριστών από την Κίνα μετακινούνταν γύρω από τη γόνδολα και έβγαζε selfie με φόντο τα διάσημα αξιοθέατα, όταν συνέβη το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο.

Venice tourists capsize gondola after taking selfie

Ο ελιγμός του γονδολιέρη κάτω από τη γέφυρα απαιτούσε τη μέγιστη ισορροπία βάρους στο πλοίο, αλλά οι επιβάτες φέρεται να αγνόησαν τις εντολές του να καθίσουν και αντ' αυτού συνέχισαν να σηκώνονται και να τραβούν φωτογραφίες, ανατρέποντας έτσι το σκάφος.

Μια ανάρτηση στη σελίδα Instagram της Venezia Non è Disneyland (Η Βενετία δεν είναι Ντίσνεϊλαντ), ενός λογαριασμού που δημιούργησαν νεαροί Βενετσιάνοι για να καταγράψουν τις ατυχίες των τουριστών στην πόλη, ανέφερε ότι η ομάδα ήταν ασφαλής και της παρασχέθηκε «φιλοξενία και ζεστασιά» σε κοντινό θέατρο.

Βενετία: Προβλήματα λόγω του μαζικού τουρισμού

Το 2020, η ένωση γονδολιέρηδων της Βενετίας μείωσε τη χωρητικότητα των σκαφών, κατηγορώντας την αυξημένη επιβάρυνση των «υπέρβαρων» τουριστών.

Το όριο σε μια γόνδολα da nolo, που προσφέρει την κλασική περιήγηση στα κανάλια της πόλης, μειώθηκε από έξι σε πέντε άτομα, ενώ σε μια γόνδολα da parada, σκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως για να διασχίσουν το Μεγάλο Κανάλι, ο αριθμός μειώθηκε από 14 σε 12.

«Είναι αλήθεια ότι σε σύγκριση με πριν από 10 ή 15 χρόνια, οι τουρίστες ζυγίζουν λίγο περισσότερο», είπε τότε στον Guardian ο Αντρέα Μπάλμπι, πρόεδρος της ένωσης γονδολιέρηδων της Βενετίας.

Το 2022, ένας Αμερικανός τουρίστας υπέστη ελαφρά τραύματα αφού έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου καθώς προσπαθούσε να ανασύρει το τηλέφωνό του, το οποίο του γλίστρησε από το χέρι ενώ έβγαζε μια selfie.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.