Κοσμος

Ερντογάν για επίσκεψη στην Αθήνα: Στόχος η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους γείτονές μας

Το νέο σχόλιο του προέδρου της Τουρκίας για την επικείμενη συνάντηση με Μητσοτάκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ερντογάν: Στόχος η ενδυνάμωση των σχέσεων με την Αθήνα - Το σχόλιο του προέδρου της Τουρκίας για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρθηκε και στην αυριανή (7.12) επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως έρχεται στην Ελλάδα, εντάσσοντας, αυτό το ταξίδι «στην πρόοδο που σημειώνει η χώρα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο».

«Θα επισκεφθούμε την Ελλάδα αύριο και στη συνέχεια την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής. Κάθε πρόοδος που σημειώνει η χώρα μας στον πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα σε διεθνείς πλατφόρμες και διμερείς σχέσεις μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον αιώνα της Τουρκίας. Βαδίζουμε αποφασιστικά προς τους στόχους που έχουμε θέσει τόσο στο εσωτερικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας σε κάθε έναν από τους πολίτες μας που μας συμπαραστέκονται όποτε τους χρειαζόμαστε και στηρίζουν το όραμά μας για τον Αιώνα της Τουρκίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίσκεψη του στην Αθήνα.