Κοσμος

Χαμάς: Ο #1 εχθρός της Παλαιστίνης

Έφτασε η ώρα για να δούμε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Κυριάκος Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χαμάς: Οι φονταμενταλιστές τρομοκράτες που καταστρέφουν δύο χώρες και δύο λαούς

Χαιρόμαστε πολύ που επιστρέφουν σιγά-σιγά οι όμηροι των τρομοκρατών πίσω στο Ισραήλ. Δεν χρειάζεται καν να σκεφτόμαστε τι θα συναντήσουν πίσω, ή πώς θα μάθουν για τους νεκρούς τους, ή τι πέρασαν οι ίδιοι στα χέρια των Παλαιστινίων από τις 7 του προηγούμενου μήνα και μετά. Σημασία έχει που γυρνούν πίσω, στην ασφάλεια, μακριά από την τρέλα. Μακάρι να γυρίσουν όλοι πίσω, και τουλάχιστον αυτό το κεφάλαιο του πολέμου να κλείσει οριστικά. Και λέμε οριστικά γιατί δεν θα επιτραπεί ποτέ ξανά από το Ισραήλ να συμβεί κάτι παρόμοιο. Ήδη ό,τι συνέβη θα διαλύσει την κυβέρνηση όταν αυτή η φάση του πολέμου τελειώσει με το καλό.

Μακάρι λοιπόν, ξαναλέμε, να γυρίσουν όλοι πίσω, και ώς τότε η εκεχειρία να διατηρηθεί χωρίς προβοκάτσιες από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Παρά ταύτα, ο πόλεμος θα συνεχιστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και κυρίως με στρατιωτική δράση. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η Χαμάς, και αυτό το ξέρει και το Ισραήλ, και το ξέρουν και οι Παλαιστίνιοι, και το ξέρουν και οι σύμμαχοι των μεν και το δε, και το ξέρει και όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Δεν χωρά διπλωματία εδώ, δεν χωρούν «συνομιλίες» και ελπίδες για «σταδιακή εκτόνωση» και άλλα τέτοια φιλολογικά. Η Χαμάς δεν είναι μια «φυσιολογική» Αρχή. Είναι μια ένοπλη θρησκευτική φονταμενταλιστική οργάνωση που στόχο έχει να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη και να σκοτώσει όλους τους Εβραίους που ζουν σήμερα εκεί, από μωρά μέχρι υπέργηρους: όλους. Με βομβιστές αυτοκτονίας, με παγιδευμένα οχήματα, με επιθέσεις σε οικισμούς, με ομηρία πολιτών, με οτιδήποτε. Δεν είναι ένα κόμμα, δεν είναι ένα κίνημα, δεν είναι οτιδήποτε μπορούμε να ονοματίσουμε με γνωστούς όρους. Εξ ου και η Χαμάς πρέπει να εξαφανιστεί. Και βέβαια όχι μόνο χάριν της ισραηλινής ασφάλειας.

Η Χαμάς πρέπει να εξαφανιστεί για να ευδοκιμήσει επιτέλους η Παλαιστίνη. Για να γίνει κανονικό κράτος, με ευτυχισμένους πολίτες.

Και αυτό, είμαστε απολύτως σίγουροι, θα γίνει. Οι στρατιωτικές-επιχειρησιακές δυνατότητες της Χαμάς, των διοικητών τους συμπεριλαμβανομένων, θα καταστραφούν πλήρως — και, χωρίς αυτές, Χαμάς δεν υπάρχει. Δεν μπορείς να έχεις εξουσία επί της Παλαιστίνης χωρίς όπλα και χωρίς τη δυνατότητα να ασκήσεις βία στον λαό. Η χούντα θα πέσει, και θα αντικατασταθεί από την Παλαιστινιακή Αρχή. Το Ισραήλ και η Παλαιστίνη θα διώξουν τους αρχιτρομοκράτες (όχι βέβαια τα μέλη και τους υποστηρικτές της Χαμάς, που είναι άπειροι, αλλά τους μεγιστάνες αρχηγούς της, τους κοτζαμπάσηδες και τους φονικούς λήσταρχους) και θα νικήσουν.

Και τότε θα έρθει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η ώρα για να δούμε πράγματι ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, μια κανονική χώρα, με υποδομές, σχολεία, συμμάχους, θέατρο, σινεμά, κόμικς, τουρισμό, φιλιά στα παγκάκια, τα πάντα. Ό,τι μισεί η Χαμάς. Όλος ο κόσμος θα σταθεί στο πλευρό αυτού του παλιού, νέου κράτους. Ακόμη και το Ισραήλ, θέλοντας και μη. Η Παλαιστίνη μπορεί να γίνει ένας Παράδεισος.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ζήσουμε να το δούμε.