- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο - Είναι το ψηλότερο κτίριο της χώρας
Το Azabudai Hills ονομάστηκε «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει σε 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως

Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο – Το Azabudai Hills ονομάστηκε «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει σε 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως
Το Azabudai Hills, το κτιριακό συγκρότημα, που έκανε τα εγκαίνιά του την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Τόκυο, περιλαμβάνει το νέο ψηλότερο κτίριο σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Το κτηματομεσιτικό συγκρότημα περιλαμβάνει τρεις ουρανοξύστες, με τον ψηλότερο - το κτίριο Mori - να φτάνει τα 330 μέτρα.
Συγκριτικά, αυτό τοποθετεί το κτίριο Mori κάτω από το μισό ύψος του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Ντουμπάι που έχει ύψος 828 μέτρα. Είναι, ωστόσο, ψηλότερο από το αντίστοιχο κτίριο της ΕΕ, τον πύργο Varso στη Βαρσοβία, που έχει ύψος 310 μέτρα.

Ο κίνδυνος σεισμών εμποδίζει την Ιαπωνία από το να κατασκευάσει πολλούς ουρανοξύστες
Η Ασία και η Μέση Ανατολή είναι πολύ μπροστά στην κατασκευή ουρανοξυστών, ωστόσο τα ψηλότερα κτίρια της Ιαπωνίας δείχνουν πολύ μικρά μπροστά στα αντίστοιχα της Κίνας, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αυξημένο σεισμικό κίνδυνο στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος, οι ουρανοξύστες πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα και συχνά κατασκευάζονται με πολύ περισσότερο όγκο από τους υπόλοιπους.
Το Azabudai Hills έχει δημιουργηθεί ως «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει να προσελκύει 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στην περιοχή Minato City του Τόκιο. Θα φιλοξενήσει 20.000 υπαλλήλους γραφείου και 3.500 κατοίκους όταν θα είναι πλήρως κατειλημμένο. Ανάμεσα στους τρεις ουρανοξύστες, θα υπάρχουν πάνω από 150 εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και ένα νέο μουσείο ψηφιακής τέχνης, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Το Azabudai Hills θα χάσει σύντομα την πρώτη θέση
Ενώ το Azabudai Hills είναι το νέο ψηλότερο κτίριο στην Ιαπωνία, ξεπερνώντας το Abeno Harukas ύψους 300 μέτρων στην Οσάκα, δεν είναι το ψηλότερο κτίσμα στη χώρα. Εκεί κοντά βρίσκεται ο Πύργος του Τόκιο, που χτίστηκε το 1958 ως πύργος επικοινωνιών με 3 μέτρα ψηλότερο από τον ουρανοξύστη.
Σε σχεδόν διπλάσιο ύψος από τον Πύργο του Τόκιο, υπάρχει επίσης το Tokyo Skytree, άλλος ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στα βόρεια της πόλης. Ολοκληρώθηκε το 2012, με ύψος 634 μέτρα.
Όχι μόνο αυτοί οι δύο πύργοι «επισκιάζουν» το Azabudai, αλλά και το δικό του ρεκόρ ως ψηλότερο κτίριο πρόκειται να καταριφθεί όταν ολοκληρωθεί ο Πύργος Torch Tower ύψους 390 μέτρων κάποια στιγμή μεταξύ 2027 και 2028.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ως γνωστόν αποτελεί το βασικότερο κόμματι της διατροφής στην χώρα
H ηγέτιδα της παράταξης καταδικάστηκε για κατάχρηση και της απαγορεύτηκε το «εκλέγεσθαι»
O στόχος των ορίων ήταν η μείωση των λοιμώξεων από σαλμονέλα κατά 25%
Άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών - «Πενθούμε όλοι», δηλώνει ο πρωθυπουργός
«Ήταν ένας Πάπας που προσπάθησε να υπερασπιστεί με τις πράξεις του το ανθρώπινο πρόσωπο της Εκκλησίας»
Πλήθος κόσμου στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε
Περιγράφει την εμπειρία του από τη θανατηφόρα καταστροφή της 15ης Απριλίου 1912
«Αγκάθια» οικονομία και μεταναστευτική πολιτική - Δυσαρέσκεια και από Ρεπουμπλικάνους
Σοκαρισμένη η κοινότητα του Βανκούβερ - Οι πρώτες πληροφορίες
H πρωτοβουλία συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές
Στο επίκεντρο τουρισμός, στέγαση και κλιματική αλλαγή
Ο ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι της οργάνωσης από το 2004
Oι υποθέσεις έχουν διευθετηθεί
Λίγη ώρα μετά την συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Ιταλία
Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση
Στην περιοχή επιχειρούσαν και δυνάμεις της Βόρειας Κορέας
Oι κανόνες του Βατικανού ήταν συγκεκριμένοι για γυναίκες και άνδρες
Ο τελευταίος πάπας που θάφτηκε εκτός Βατικανού ήταν ο Λέων XIII, ο οποίος πέθανε το 1903
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της καταστροφής
Ολοκληρώθηκε η τελετή ταφής στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.