Κοσμος

Deutsche Welle: Κάθε τρία λεπτά ένα παιδί στη Γαλλία δέχεται σεξουαλική επίθεση

Σοκάρουν τα στοιχεία της Ciivise για την παιδική κακοποίηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γαλλία: Σοκάρουν τα στοιχεία παιδικής κακοποίησης - Mόνο το 8% των παιδιών είχε θετική αντιμετώπιση από το κοινωνικό περιβάλλον

Τα πρόσφατα στοιχεία για την παιδική κακοποίηση στη Γαλλία είναι σοκαριστικά. Κάθε τρία λεπτά στη Γαλλία, ένα παιδί είναι θύμα σεξουαλικής επίθεσης, και κάθε χρόνο περίπου 160.000 παιδιά πέφτουν θύματα αιμομιξίας. Επιπλέον, κάθε πέντε μέρες ένα παιδί χάνει τη ζωή του στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Αυτά τα στοιχεία παρέχονται από την Ανεξάρτητη Επιτροπή για Θέματα Αιμομιξίας και Σεξουαλικής Βίας σε παιδιά (Ciivise) από το 2015, με αποστολή τη συλλογή μαρτυριών και την προώθηση λύσεων.

Από τις 27.000 μαρτυρίες που συλλέχθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, το μόνο 8% των παιδιών είχε θετική αντίδραση από το κοινωνικό περιβάλλον - δηλαδή, κάποιοι τους άκουσαν, τους πίστεψαν και τους παρείχαν υποστήριξη. «Δημιουργούμε μια κοινωνία όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με τραύματα", και χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη, υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν μακροχρόνια προβλήματα, όπως εθισμό σε ναρκωτικά, αλκοολισμό, διατροφικές διαταραχές, παραβατικότητα, ή ανεξήγητες παθογένειες», αναφέρει η Ciivise.

Ποιες οι πιθανές λύσεις για την μείωση των φαινομένων

Έτσι, επισημαίνεται η ανάγκη για μια κρατική καμπάνια αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, σύμφωνα με τη Γραμματέα για την Προστασία της Παιδικής Ηλικίας, Σαρλότ Κόμπελ. Η ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία είναι ο πρώτος στόχος αυτής της καμπάνιας, η οποία ανακοινώθηκε. Επιπλέον, προτείνεται η ενίσχυση των μαθημάτων εκπαίδευσης για τη σεξουαλικότητα και τη συναισθηματική ζωή σε σχολεία, κολέγια και λύκεια, με τουλάχιστον τρεις ετήσιες συνεδρίες.

Κάθε συνεδρία προσαρμόζεται στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2023 θα δημιουργηθούν «αίθουσες ακρόασης» σε όλα τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων καθώς και μια γενική «πλατφόρμα πληροφοριοδότησης» για επικοινωνία και ενημέρωση.

Πηγή:Deutsche Welle