- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βρετανία - Ουκρανία: Ο Ντέιβιντ Κάμερον συνάντησε τον πρόεδρο Ζελένσκι στο Κίεβο, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό ως υπουργού Εξωτερικών.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον μετέβη στο εμπόλεμο Κίεβο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες κατά το πρώτο ταξίδι εργασίας του στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός ηγέτης.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κάμερον, ο οποίος διορίστηκε τη Δευτέρα νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, δηλώνει σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του Ζελένσκι πως θέλει να υπογραμμίσει την υποστήριξη του Λονδίνου προς την Ουκρανία.
Ο Ζελένσκι δήλωσε πως είναι ευγνώμων για την επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται ενώ μαίνεται μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή για την οποία δήλωσε πως έχει αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ο οποίος βρίσκεται τώρα στον 21ο μήνα και δεν φαίνεται να τελειώνει.
«Ο κόσμος δεν είναι τόσο επικεντρωμένος στην κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και το γεγονός ότι διχάζεται η προσοχή πραγματικά δεν βοηθάει», δήλωσε.
Η Βρετανία είναι στενός σύμμαχος της Ουκρανίας σε όλη τη διάρκεια του πολέμου που εξαπολύθηκε το Φεβρουάριο 2022 από τη Ρωσία.
Κάμερον προς Ζελένσι: Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε
«Αυτό που θέλω να πω όντας εδώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να σας δίνουμε την ηθική υποστήριξη, τη διπλωματική υποστήριξη ... αλλά πάνω απ' όλα τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεστε, όχι μόνο φέτος και την ερχόμενη χρονιά, αλλά για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε ο Κάμερον.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Βρετανία θα εργασθεί με τους συμμάχους της «για να εξασφαλίσει ότι η προσοχή είναι εδώ στην Ουκρανία».
Στην ουκρανική δήλωση δεν αναφέρεται πότε πραγματοποιήθηκαν οι συνομιλίες. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, που ισχύουν εξαιτίας του πολέμου, σημαίνουν πως οι λεπτομέρειες των επισκέψεων ξένων αξιωματούχων δημοσιοποιούνται μερικές φορές με διαφορά χρόνου.