Κοσμος

Μακάβρια ευρήματα σε γραφείο τελετών στο Κολοράντο: Κρατούσαν σορούς για χρόνια, έδιναν στους συγγενείς ψεύτικη τέφρα

Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του γραφείου κηδειών, όπου βρέθηκαν 190 σοροί ανθρώπων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταυρός έξω από εκκλησία
© Pixabay

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γείτονες του γραφείου κηδειών «Return to Nature» στο Πένροουζ του Κολοράντο ειδοποίησαν τις αρχές λόγω «άσχημης μυρωδιάς»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση της σύλληψης των ιδιοκτητών γραφείου τελετών στo Κολοράντο των ΗΠΑ, οι οποίοι φέρεται να κρατούσαν εκατοντάδες σορούς και να έδιναν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα στις οικογένειές τους.

Η έρευνα των αρχών ξεκίνησε στις αρχές του Οκτωβρίου, όταν οι γείτονες του γραφείου κηδειών «Return to Nature» στο Πένροουζ του Κολοράντο ειδοποίησαν τις αρχές λόγω «άσχημης μυρωδιάς».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον οίκο τελετών, οι αστυνομικοί ήρθαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα: 190 πτώματα και λείψανα σε αποσύνθεση ήταν στοιβαγμένα, με μερικά μάλιστα να χρονολογούνται από το 2019.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι ιδιοκτήτες - ο Τζον και η Κάρι Χάλφορντ - έδιναν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα (δηλαδή όχι αυτά των συγγενών τους) στους πενθούντες που απευθύνονταν στο γραφείο.

«Δεν θα μάθουμε ποτέ τι έδωσαν στις οικογένειές μας. Μπορεί να είναι τσιμεντόσκονη, μπορεί να είναι άλλα πράγματα. Δεν θα μάθουμε ποτέ, οπότε δεν μπορώ καν να περιγράψω τα συναισθήματα που περνούν οι οικογένειές μας», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CBS η Κριστίνα Πέιτζ - η σορός του γιου της ήταν μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν μέσα στο γραφείο τελετών.

Όλοι οι νεκροί που βρίσκονταν στο γραφείο τελετών του Κολοράντο απομακρύνθηκαν στις 13 Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στο γραφείο ιατροδικαστή της κομητείας El Paso.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Φρίμοντ, Ράντι Κέλερ, δήλωσε ότι 110 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά οι εργασίες για την ταυτοποίηση των άλλων 80 συνεχίζονται.

Ο κ. Κέλερ δήλωσε ότι οι σοροί ταυτοποιούνται μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, οδοντιατρικών αρχείων, ιατρικού υλικού και εξετάσεων DNA «εάν είναι απαραίτητο».

Οι οικογένειες έχουν έρθει σε επαφή με το FBI και τους ζητήθηκε να δώσουν δείγματα από τις στάχτες που έλαβαν για να τις αναλύσουν οι ερευνητές.

Οι ιδιοκτήτες του γραφείου τελετών, ο Τζον και η Κάρι Χάλφορντ, συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα στη γειτονική στο Κολοράντο Οκλαχόμα.

Αντιμετωπίζουν εκατοντάδες κατηγορίες για σύληση νεκρού, κλοπή, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία.

Είναι προφυλακιστέοι, με εγγύηση 2 εκατ. δολαρίων, και η πρώτη τους εμφάνιση στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου με την κατηγορία της ομοσπονδιακής φυγής.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.