Κοσμος

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν νοτιότερα στη Γάζα

«Στο νότιο τμήμα της Γάζας σήμερα οι ανθρωπιστικές βοήθειες που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν νοτιότερα στη Γάζα
Ισραήλ: Κάλεσμα για μετακίνηση Παλαιστινίων στη νότια Γάζα © EPA/MOHAMMED SABER

Γάζα: Κάλεσμα για μετακίνηση Παλαιστινίων στη νότια Γάζα - «Στο νότιο τμήμα της Γάζας οι ανθρωπιστικές προσπάθειες που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν»

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μεταβούν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ θα αυξηθεί σήμερα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

«Οι άμαχοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Αύριο (σ.σ.: σήμερα, Κυριακή) οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν», σημειώνει στην ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι επανέλαβε ότι ο στρατός «προχωρά στην επόμενη φάση του πολέμου μας κατά της Χαμάς στη Γάζα από αέρος, ξηράς και θάλασσας».

Είπε ότι το Ισραήλ είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από «τα προπύργια της Χαμάς», προσθέτοντας ότι «σήμερα αυξάνουμε τον επείγοντα χαρακτήρα αυτής της προειδοποίησης».

Η βιντεοσκοπημένη δήλωση αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter, νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά είχε καταγραφεί το Σάββατο. Η υποσχόμενη επέκταση των ανθρωπιστικών προσπαθειών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 8.000 σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε γνωστό τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου ξεπέρασαν πλέον τους 8.000.

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.