- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ισραήλ: Συμφώνησε σε καθυστέρηση στη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα με τις ΗΠΑ - Ο αμερικανικός στρατός οργανώνει την αντιπυραυλική άμυνά του στην περιοχή
Το πεντάγωνο προσπαθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην περιοχή και τις αντιπυραυλικές του δυνατότητες, έτσι ώστε να προστατέψει όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και τους Αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της περιοχής , όπως το Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέϊτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα.
WSJ: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη την προσπάθεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας
ΗΠΑ: Η Χαμάς εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να φτάσουν στο συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, ανέφερε στο CNN ότι η σποραδική παρουσία της Χαμάς στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα έχει κάνει την κατάσταση «εξαιρετικά δύσκολη», παρόλα αυτά οι Αιγύπτιοι είναι έτοιμοι να δεχτούν Αμερικανούς πολίτες και ξένους υπηκόους που φτάνουν στην πλευρά τους.
Σχετικά με τη διάβαση, στην οποία παραμένουν πολλοί αποκλεισμένοι στη Γάζα ο Μίλερ είπε: «Κατά καιρούς, η Χαμάς δεν είχε κανέναν εκεί να επανδρώνει τον συνοριακό σταθμό. Άλλες φορές, έχουμε δει μαχητές της Χαμάς να βρίσκονται εκεί με όπλα και να εμποδίζουν τους ανθρώπους να πλησιάσουν τη διάβαση».
Πρόσθεσε ότι: «Έτσι, υπάρχει πρόβλημα στο να μετακινηθούν οι άνθρωποι από τη πλευρά της Γάζας και να περάσουν τελικά στην αιγυπτιακή πλευρά για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για να εισέλθουν στην Αίγυπτο
»Οι Αιγύπτιοι είναι, από την πλευρά τους έτοιμοι, λένε, να δεχτούν ανθρώπους, ξένους υπηκόους, πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν μπορούν να φτάσουν στο σημείο ελέγχου από την Αίγυπτο», είπε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα.
Ο Μίλερ αρνήθηκε πάντως να συζητήσει το καθεστώς των διαπραγματεύσεων για την ομηρεία, προσθέτοντας ότι «το να μιλάμε για τη δουλειά μας δημόσια, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, δεν βοηθά στην πραγματικότητα τον στόχο μας να απελευθερώσουμε αυτούς τους Αμερικανούς».