Κοσμος

Ισραήλ: «Ξέρουμε ποιοι είστε» - Το γράφημα ιεραρχίας της Χαμάς

«Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών αμάχων»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ισραήλ: Η ιεραρχία της Χαμάς - Το γράφημα της ιεραρχίας σύμφωνα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (ΙDF) δημοσίευσαν στην πλατφόρμα Χ ένα γράφημα στο οποίο παρουσιάζουν αναλυτικά την ιεραρχία της Χαμάς. Το γράφημα αυτό συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων. Ξέρουμε ποιοι είστε».

Στην κορυφή του γραφήματος, είναι ο Ισμαήλ Χανιγιέ και πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Χαλέντ Μεσάλ το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος κινεί τα νήματα από την Ντόχα ενώ ορισμένα μέλη της Χαμάς λειτουργούν από γραφεία της οργάνωσης στη Τουρκία.

Στο γράφημα επίσης εμφανίζεται ο Γιαχία Σινουάρ. Εξέτισε 22 χρόνια σε ισραηλινή φυλακή για απαγωγές και δολοφονίες Ισραηλινών στρατιωτών. Απελευθερώθηκε το 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής, για έναν Ισραηλινό στρατιώτη που είχε φυλακιστεί από τη Χαμάς. Ο Μοχάμεντ Ντέιφ διοικεί την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς και συγκεκριμένα τις Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam.

Νεκρός ο διοικητής στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς

Νωρίτερα μέσα στη μέρα κυκλοφόρησε η είδηση πως ένας διοικητής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κασάμ, ο Αϊμάν Νοφάλ σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα.

Ο Νοφάλ ήταν μέλος του ανώτερου στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, και υπεύθυνος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς για την περιοχή της Κεντρικής Γάζας. 

Tο IDF επιβεβαίωσε την «εξουδετέρωση» του ανώτερου στελέχους της Χαμάς, Ayman Nofal, μέλους του Γενικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της τρομοκρατικής ομάδας και διοικητή της Κεντρικής Ταξιαρχίας της Γάζας, δημοσιεύοντας πλάνα από την αεροπορική επιδρομή.

O εκπρόσωπος του IDF αναφέρει ότι η αεροπορική επιδρομή «εξουδετέρωσης» του Nofal πραγματοποιήθηκε μετά από προσπάθειες πληροφοριών από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών.