Κοσμος

Ο σκύλος της οικογένειας Μπάιντεν «Commander» απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο - Έχει τραυματίσει πολλούς φύλακες

Φρουροί καταλήγουν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σκύλος της οικογένειας Μπάιντεν «Commander» απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο - Έχει τραυματίσει πολλούς φύλακες
© Youtube

Τζο Μπάιντεν: Εκτός Λευκού Οίκου o σκύλος «Commander» - Φρουροί καταλήγουν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες 

Ο σκύλος της οικογένειας Μπάιντεν, ο Commander, απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο μετά από μια σειρά περιστατικών δαγκώματος. Ακόμα είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον δίχρονο γερμανικό ποιμενικό, δήλωσε εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Commander δάγκωσε έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας, ο οποίος χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη. Αυτό ήταν η 11η φορά που ο σκύλος δάγκωσε φρουρό στον Λευκό Οίκο ή στο σπίτι της οικογένειας στο Ντέλαγουερ.

«Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία νοιάζονται βαθιά για την ασφάλεια όσων εργάζονται στον Λευκό Οίκο και όσων τους προστατεύουν καθημερινά», ανέφερε η εκπρόσωπος, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ σε δήλωσή της την Τετάρτη.

Ανέφερε επίσης πως ο πραγματικός αριθμός ήταν υψηλότερος, με ένα δάγκωμα να απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη και άλλα να χρειάζονται ιατρική φροντίδα από το προσωπικό του χώρου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε προηγουμένως αποδώσει τις επιθέσεις στο άγχος της διαμονής στην κατοικία.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, το συγκρότημα του Λευκού Οίκου μπορεί να είναι μοναδικό και πολύ αγχωτικό», δήλωσε η Καρέν Ζαν-Πιέρ.

«Είναι μοναδικό και αγχωτικό για όλους μας. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε είναι για ένα οικογενειακό κατοικίδιο ή για τα οικογενειακά κατοικίδια, ευρύτερα» πρόσθεσε.

Ήταν εκπαιδευμένος αλλά τα περιστατικά δεν μειώνονταν 

Τον ίδιο μήνα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι επιχειρούσαν νέες τεχνικές εκπαίδευσης του Commander μετά τα περιστατικά δαγκώματος.

Τα αρχεία της Μυστικής Υπηρεσίας, τα οποία έλαβε μια συντηρητική ομάδα, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για ορισμένα από τα περιστατικά δαγκώματος που αφορούσαν τον Διοικητή.

Ένα από αυτά συνέβη στις 26 Οκτωβρίου 2022, αφού η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Commander υπό έλεγχο, αναφέρει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Ο Commander «όρμησε εναντίον μου», έγραψε η πράκτορας στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Commander είναι ένας από τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς της οικογένειας Μπάιντεν. Ο Major, ο νεότερος από τους δύο και ο πρώτος σκύλος διάσωσης που έζησε στον Λευκό Οίκο, είχε επίσης εμπλακεί σε πολλά περιστατικά δαγκώματος με πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.