Κοσμος

«Πρωτοφανής» η κακοκαιρία στη Νέα Υόρκη (video, εικόνες)

Δύσκολες οι επόμενες μέρες με χιονοθύελλες και πλημμύρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει κυριολεκτικά βυθιστεί στο χιόνι εξαιτίας της πρωτοφανούς για την εποχή κακοκαιρίας, η οποία στοίχισε τη ζωή οκτώ ανθρώπων σε τρεις ημέρες. Εν τω μεταξύ προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με χιονοθύελλες και πλημμύρες τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για το γνωστό ως «φαινόμενο της λίμνης», το οποίο προκαλείται όταν οι παγωμένοι άνεμοι συναντούν θερμά νερά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πόλη Μπάφαλο μέσα σε μια εβδομάδα έριξε τόσο χιόνι όσο αναμενόταν να ρίξει υπό φυσιολογικές συνθήκες σε διάστημα ενός έτους. Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι πλησιάζει τα δύο μέτρα και τις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και να ξεπεράσει τη μεγάλη χιονόπτωση του 1921 στο Κολοράντο. «Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο και συμπλήρωσε: «Αυτή η χιονοθύελλα θα σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η κατάσταση θα χειροτερέψει μέχρι να καλυτερεύσει».

image

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε ότι είναι πιθανόν ένα κύμα πλημμύρων όταν το χιόνι θα αρχίσει να λιώνει. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επίσης καταιγίδες για το Σαββατοκύριακο. Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Περισσότερα από 100 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης για να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια και να απεγκλωβίσουν αρκετούς πολίτες που έχουν παγιδευτεί είτε μέσα στα σπίτια τους είτε μέσα σε αυτοκίνητα. Παράλληλα είναι αδύνατη η εκτέλεση όλων των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου.

image

image

 

image