Η «κρίση των κοριών» πυροδοτεί πολιτική διαμάχη στο Παρίσι ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς
Ταξιδιώτες δημοσιεύουν βίντεο των παρασίτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Γαλλία: Μάστιγα κοριών στο Παρίσι - Λιγότερο από ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Κύμα πανικού σε όλη τη χώρα και πολιτική διαμάχη.
Η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να «αναλάβει περισσότερη δράση» για να καταπολεμήσει την εξάπλωση κοριών στο Παρίσι, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσει η γαλλική πρωτεύουσα, και θα συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τους φορείς μεταφορών για την καλύτερη «προστασία» των επιβατών.
«Θα έχω συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με φορείς συγκοινωνιών για να ενημερώσω για τις ενέργειες που θα γίνουν και την περαιτέρω δράση για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Για καθησυχασμό και για προστασία», έγραψε στην πλατφόρμα X ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον.
Χθες Πέμπτη, η δημαρχία του Παρισιού ζήτησε από την κυβέρνηση «ένα σχέδιο δράσης» κατά των κοριών, εκφράζοντας ανησυχία για μια «σημαντική επανεμφάνιση» αυτού του είδους παράσιτου.
«Το κράτος πρέπει επειγόντως να συγκεντρώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης ανάλογο με αυτή τη μάστιγα, καθώς ολόκληρη η Γαλλία προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες», προειδοποίησε ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού.
Εντούτοις, «δεν υπάρχει καμία απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (...) Οι κοριοί υπήρχαν ήδη», είπε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Αλλά, όπως είπε «οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία» να «μπούμε σε μια λογική δημόσιας υγείας».
Κύμα κοριών σε κινηματογράφους, τρένα, μετρό και ζώνες αναμονής του αεροδρομίου
Ύπαρξη κοριών έχει αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε κινηματογράφους, τρένα μεγάλων αποστάσεων, στο μετρό του Παρισιού και σε ζώνες αναμονής του διεθνούς αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ. Δεν αποδεικνύονται όμως όλα αυτά τα κρούσματα.
Για παράδειγμα, σε ένα τρένο της γραμμής 8 του μετρό του Παρισιού αναφέρθηκε «υποψία για παρουσία κοριών στην καμπίνα μηχανοδηγού» την Τετάρτη, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών του Παρισιού (RATP). Ωστόσο, ολόκληρο το τρένο εξετάστηκε και τα αποτελέσματα «είναι αρνητικά», ανέφερε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Σε όλο τον εξοπλισμό μας γίνεται τακτικός εντατικός καθαρισμός (...) Τις τελευταίες ημέρες δεν έχει παρατηρηθεί καμία αποδεδειγμένη παρουσία κοριών στον εξοπλισμό μας», είτε σε μετρό, τραμ ή λεωφορείο, είπε.
Ο σιδηροδρομικός όμιλος SNCF τόνισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία αποδεδειγμένη περίπτωση παρουσίας κοριών μέσα τις τελευταίες ημέρες σε τρένα μεγάλης ταχύτητας».
Αφού εξαφανίστηκαν από την καθημερινότητα τη δεκαετία του 1950, αυτά τα έντομα επανήλθαν τα τελευταία 30 χρόνια σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες λόγω του ολοένα και πιο νομαδικού τρόπου ζωής, της κατανάλωσης που ευνοεί τις αγορές μεταχειρισμένων καθώς και της αυξανόμενης αντίστασης των παρασίτων σε εντομοκτόνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε το Κίεβο
Περισσότερα από 12.000 περιστατικά καταγράφτηκαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.