Κοσμος

Πέθανε ο κορυφαίος Ολλανδός φωτογράφος, Έργουιν Όλαφ

Το γυμνό, οι σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και ο σχεδιασμός των ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έργουιν Όλαφ
Ο Έργουιν Όλαφ © Wikimedia Commons

Έργουιν Όλαφ: Πέθανε ο κορυφαίος Ολλανδός φωτογράφος - Το γυμνό, οι σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και ο σχεδιασμός των ευρώ

Ο κορυφαίος και διεθνούς φήμης φωτογράφος Έργουιν Όλαφ έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 64 ετών, λίγες εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υποβλήθηκε. Την είδηση επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του φωτογράφου.

Το 1996 διαγνώστηκε με εμφύσημα, μια σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων. «Ανάρρωνε, αλλά ξαφνικά δεν αισθάνθηκε καλά και η ανάνηψη ήταν ανεπιτυχής», αναφέρει η δήλωση της οικογένειας. Ο μάνατζερ του Όλαφ δήλωσε ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία του θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το γυμνό, οι σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και ο σχεδιασμός των ευρώ

Γεννημένος στο Χίλβερσουμ στις 2 Ιουλίου 1959, ο Όλαφ έγινε διεθνώς γνωστός για το έργο του, το οποίο, όπως είπε, «γιορτάζει τη διαφορετικότητα σε όλες τις μορφές της» και εστιάζει ιδιαίτερα σε περιθωριοποιημένα άτομα.

Το έργο του συχνά περιλαμβάνει ένα ύφος που προκαλεί σκέψεις με πολύ γυμνό, το οποίο αρχικά θεωρήθηκε προκλητικό. Ο Όλαφ εξέθετε τα έργα του τόσο στις Κάτω Χώρες όσο και στο εξωτερικό.

Ο φωτογράφος είχε ιδιαίτερη σχέση με την ολλανδική βασιλική οικογένεια. Το 2013, ο Όλαφ σχεδίασε τα νέα ολλανδικά κέρματα ευρώ με πρωταγωνιστή τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ, ο οποίος ενθρονίστηκε εκείνη τη χρονιά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, δημιούργησε επίσης τα επίσημα πορτραίτα της βασιλικής οικογένειας. Το 2019, ανακηρύχθηκε ιππότης του Τάγματος του Ολλανδικού Λέοντα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.