Κοσμος

Ταυτοποιήθηκε δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής

Ακάλυπτος στο φονικό βίντεο του ISIS

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο 22άχρονος Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν (προάστιο του Παρισιού), είναι, σύμφωνα με γαλλικά μίντια, ο δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής που εμφανίζεται ακάλυπτος σε βίντεο σφαγής της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σο Ιράκ και τη Συρία  (ISIS).

H γαλλική κυβέρνηση είπε επίσημα ότι εμφανίζεται δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής, αλλά δεν έδωσε τ΄ όνομά του, μέχρι που το βρήκαν οι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ντος Σάντος (πιθανώς πορτογάλικης καταγωγής) έχει βαφτιστεί Αμπού Οτμάν.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού είχε δηλώσει χτες Δευτέρα ότι ο πρώτος βεβαιωμένος Γάλλος τζιχαντιστής που φαίνεται στο βίντεο, είναι ο 22άχρονος Μαξίμ Οσάρ από την Νορμανδία, που είχε φύγει για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013. Και αυτός ο νέος έχει ασπαστεί τον ισλαμισμό.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει διάρκεια 15 λεπτά και δείχνει λεπτομερώς τη σφαγή - αποκεφαλισμό τουλάχιστον 14 αιχμαλώτων του συριακού στρατού, ενώ κλείνει με το κομμένο κεφάλι του Αμερικανικού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ.