Κοσμος

Ταυτοποιήθηκε δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής

Ακάλυπτος στο φονικό βίντεο του ISIS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81550-164559.jpg

Ο 22άχρονος Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν (προάστιο του Παρισιού), είναι, σύμφωνα με γαλλικά μίντια, ο δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής που εμφανίζεται ακάλυπτος σε βίντεο σφαγής της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σο Ιράκ και τη Συρία  (ISIS).

H γαλλική κυβέρνηση είπε επίσημα ότι εμφανίζεται δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής, αλλά δεν έδωσε τ΄ όνομά του, μέχρι που το βρήκαν οι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ντος Σάντος (πιθανώς πορτογάλικης καταγωγής) έχει βαφτιστεί Αμπού Οτμάν.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού είχε δηλώσει χτες Δευτέρα ότι ο πρώτος βεβαιωμένος Γάλλος τζιχαντιστής που φαίνεται στο βίντεο, είναι ο 22άχρονος Μαξίμ Οσάρ από την Νορμανδία, που είχε φύγει για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013. Και αυτός ο νέος έχει ασπαστεί τον ισλαμισμό.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει διάρκεια 15 λεπτά και δείχνει λεπτομερώς τη σφαγή - αποκεφαλισμό τουλάχιστον 14 αιχμαλώτων του συριακού στρατού, ενώ κλείνει με το κομμένο κεφάλι του Αμερικανικού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.