- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος κάνει λόγο για έναν «τρομερό παγκόσμιο πόλεμο» στο περιβάλλον
Αναγγέλλει την έκδοση μια νέας παπικής εγκυκλίου
Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος αναγγέλει νέα εγκύκλιο για περιβάλλον
Ο πάπας Φραγκίσκος, ανακοινώνοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα ένα νέο έγγραφο για την προστασία της φύσης, δήλωσε σήμερα ότι το κάνει αυτό επειδή ένας «τρομερός παγκόσμιος πόλεμος» είναι σε εξέλιξη εναντίον του περιβάλλοντος.
Μιλώντας στη γενική ακρόαση της Τετάρτης ο πάπας είπε πως το έγγραφο θα εκδοθεί στις 4 Οκτωβρίου, γιορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη αγίου του περιβάλλοντος.
Θα είναι μια συνέχεια της επιδραστικής παπικής εγκυκλίου του 2015 όπου γινόταν λόγος για την ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον απέναντι στους κινδύνους και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και να μειωθεί η χρήση ορυκτών καυσίμων.
Ο πάπας έχει πει πως το νέο έγγραφο θα είναι μια «επικαιροποίηση» του «Laudado Si» του 2015 με τα τρέχοντα προβλήματα.
Χαρακτηρίζοντας τη φύση ως «ιερό δώρο από τον Δημιουργό», ο πάπας κάλεσε τους ανθρώπους να πάρουν το μέρος «των θυμάτων της περιβαλλοντικής και κλιματικής αδικίας».
Έκανε έκκληση να τεθεί τέλος στον «παράλογο πόλεμο εναντίον του κοινού μας σπιτιού, είναι ένας τρομερός παγκόσμιος πόλεμος».
Στα οκτώ χρόνια που ακολούθησαν τη δημοσίευση του «Laudado Si», η παγκόσμια κοινότητα έχει δει μια αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων: πιο έντονοι και παρατεταμένοι καύσωνες, πιο συχνές δασικές πυρκαγιές, πιο σοβαροί τυφώνες.
Ο πάπας δήλωσε τον περασμένο μήνα πως αυτά τα φαινόμενα δείχνουν πως απαιτείται πιο επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να «κάνουν κάτι πιο χειροπιαστό για να περιορίσουν τις εκπομπές που μολύνουν».
Είπε πως το νέο έγγραφο θα είναι μια Αποστολική Προτροπή, άλλη μια μορφή παπικών εγγράφων.
Μετά τη δημοσίευση του «Laudado Si», ορισμένοι συντηρητικοί καθολικοί μαζί με συντηρητικά πολιτικά κινήματα και επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέκριναν σφόδρα τον πάπα επειδή υποστήριξε την άποψη της πλειονότητας των επιστημόνων που λένε πως η παγκόσμια υπερθέρμανση οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στην ανθρώπινη δραστηριότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.