Κοσμος

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

Ο Ζελένσκι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τον τόπο της επίθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27525097

Ουκρανία: Tουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών ανθρώπων», ανέφερε ο Oυκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς εκδηλώθηκε η επίθεση. «Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται μια κατεστραμμένη εκκλησία, όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, καθώς κι άλλο ένα φλεγόμενο κτίριο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιούρι Μαλάτσκο, επλήγησαν «μια εκκλησία και καταστήματα» στη συνοικία Τσεβτσενκίσκι, στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. «Γιατροί φροντίζουν τους τραυματίες», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τα τζάμια γειτονικών κτιρίων.

«Ο εχθρός επιτέθηκε σε κατοικημένη περιοχή», υπογράμμισε ο Ανατόλι Κουρτιέφ, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Ζαπορίζια.

Αυτή η μεγαλούπολη στη νότια Ουκρανία έχει κατ’ επανάληψη αποτελέσει στόχο ρωσικών βομβαρδισμών από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους Ουκρανούς για επίθεση με drone στη Ζαπορίζια

Νωρίτερα, οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι επιχείρησε να επιτεθεί με drone σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αναλύοντας τη διαδρομή πτήσης του drone, το οποίο κατέρριψαν, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του φερόμενου drone, κατεστραμμένου.

Ο Μιχαϊλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέψευσε τον ισχυρισμό αυτό.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ουκρανία δεν πραγματοποίησε κανένα είδος επίθεσης με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, δεν σχεδιάζει επίθεση και ούτε καν το σκέφτεται θεωρητικά», δήλωσε ο Ποντολιάκ στο Reuters.

Ρωσία: Ένα παιδί νεκρό και δύο τραυματίες από πυρά του ουκρανικού πυροβολικού στο Ντονέτσκ

Ένα παιδί σκοτώθηκε και δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό του ουκρανικού πυροβολικού που έπληξε ένα διώροφο κτίριο στην πόλη Ντονέτσκ, δήλωσε ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής του κατεχόμενου τμήματος της επαρχίας αυτής, Ντενίς Πουσίλιν.

Μέρος της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία βρισκόταν από το 2014 υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών έως ότου η Μόσχα ανακοίνωσε πέρυσι την προσάρτηση ολόκληρης της ουκρανικής επαρχίας.

Η Μόσχα αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση τα κατεχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της επαρχίας αυτής.

Σε ξεχωριστές επιθέσεις, διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην νότια επαρχία Ζαπορίζια της Ουκρανίας ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο χωριό Τρουντόβε, περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Τοκμάκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.