Κοσμος

Η Ιαπωνία θα ρίξει στον ωκεανό το ραδιενεργό νερό από τη Φουκουσίμα

Στα τέλη Αυγούστου η επιχείρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδήλωση κατά της ρίψης στον ωκεανό του ραδιενεργού νερού της Φουκουσίμα
Διαδήλωση κατά της ρίψης στον ωκεανό του ραδιενεργού νερού της Φουκουσίμα © EPA/JEON HEON-KYUN

Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στη ρίψη στον ωκεανό ραδιενεργού νερού από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στα τέλη Αυγούστου

Οι ιαπωνικές αρχές σκοπεύουν να αρχίσουν ρίψεις επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού στον ωκεανό από το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στα τέλη Αυγούστου, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Asahi Shimbun, επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση που δεν κατονομάζει.

Οι ρίψεις αναμένεται να αρχίσουν αφού ο Iάπωνας πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα, συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ-γελ, στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα και τους διαβεβαιώσει για την ασφάλεια του εγχειρήματος, κατά την εφημερίδα.

Ο εποπτικός φορέας του τομέα της πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας ενέκρινε την έναρξη των ρίψεων από την Tokyo Electric Power (TEPCO) στον ωκεανό.

Οι ιαπωνικές αρχές και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) διαβεβαιώνουν πως είναι ασφαλές, όμως χώρες της περιοχής φοβούνται πως θα μολυνθούν τα αλιεύματα και άλλα τρόφιμα.

Η περίοδος της αλιείας από τράτες βυθού ανοικτά της Φουκουσίμα, βορειοανατολικά του Τόκιο, ξεκινά συνήθως τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση του κ. Κισίντα θέλει τα νερά από τη Φουκουσίμα να έχουν ριχτεί στη θάλασσα προτού αρχίσει, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Asahi.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.