- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κίνα: Εκτέλεση νηπιαγωγού για τη δηλητηρίαση παιδιών - Το χρονικό και ο θάνατος νηπίου
Μια 39χρονη νηπιαγωγός εκτελέστηκε αυτή την εβδομάδα στην κεντρική Κίνα επειδή σκότωσε ένα παιδί και τραυμάτισε άλλα 24 δηλητηριάζοντας τον χυλό τους με νιτρικό νάτριο πριν από τέσσερα χρόνια.
Η Γουάνγκ Γιουν είχε ασκήσει έφεση ανεπιτυχώς κατά της απόφασης του Σεπτεμβρίου 2020 του δικαστηρίου της πόλης Σιαοτζούο στην επαρχία Χενάν. Την Πέμπτη, το ίδιο δικαστήριο επιβεβαίωσε την ταυτότητα της Γουάνγκ, τη συνόδευσε στον χώρο εκτέλεσής της και εκτέλεσε την απόφαση, αναφέρει ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το χρονικό της δηλητηρίασης των παιδιών από νηπιαγωγό στην Κίνα
Τον Μάρτιο του 2019 η Γουάνγκ προμηθεύτηκε ποσότητα νιτρικού νατρίου μετά την εμπλοκή της σε διένεξη με μια άλλη νηπιαγωγό. Το επόμενο πρωί το πρόσθεσε στον «χυλό των οκτώ θησαυρών» των παιδιών, αποφάνθηκε το δικαστήριο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο «χυλός των οκτώ θησαυρών» είναι ένας χυλός με γλυκιά γεύση και βάση το ρύζι, πολύ δημοφιλής στην Κίνα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Ιανουάριο του 2020, ένα από τα παιδιά κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά τη δηλητηρίασή του. Άλλα 24 υπέστησαν μικρότερα προβλήματα υγείας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η υπόθεση της Γουάνγκ είναι μια από τις πολλές υποθέσεις ανθρωποκτονιών ή βίας που εκδηλώνονται σε κινεζικά νηπιαγωγεία τα τελευταία χρόνια.
Ένας 25χρονος θεωρείται ύποπτος ότι εξαπέλυσε επίθεση σε νηπιαγωγείο της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ τη Δευτέρα σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν προκαλώντας έτσι τεράστια ανησυχία για τη βία εναντίον παιδιών σε σχολεία.
Η Κίνα εκτελεί χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο -πολύ περισσότερους από όποια άλλη χώρα- σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της Διεθνούς Αμνηστίας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κίνα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για τις εκτελέσεις.