Κοσμος

Τα τουρκικά ΜΜΕ καλούν τον Κιλιτσντάρογλου να παραιτηθεί «όπως ο Τσίπρας»

Λόγω των ηττών από τον Ταγίπ Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
© EPA/ ERDEM SAHIN

Κιλιτσντάρογλου: Τα τουρκικά ΜΜΕ τον καλούν να παραιτηθεί «όπως ο Τσίπρας» - Λόγω των ηττών από τον Ταγίπ Ερντογάν

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν τα τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, από την Κωνσταντινούπολη, ο Τσίπρας ήταν εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των τούρκων αριστερών, ενώ εκτιμούν το γεγονός ότι παραιτήθηκε την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή μετά από μια σημαντική ήττα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, παράλληλα, εστιάζουν την προσοχή τους στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί ήττα για 12η φορά από τον Ερντογάν, αρνείται να παραιτηθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctpqn0zol961)

Ειδικότερα, στο δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν και πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πρωθυπουργός! Μετά ήταν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις τελευταίες εκλογές αφού πήρε ένα κακό αποτέλεσμα και κέρδισε λίγους βουλευτές παραιτήθηκε και έβαλε στην άκρη το καπέλο του κι έφυγε. Δεν έκανε όπως ο Κιλιτσντάρογλου ο οποίος είπε πως ‘σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές πήρα περισσότερες από 10 μονάδες’ και το θεωρεί επιτυχία! Ο Τσίπρας είχε κερδίσει και εκλογές και ήταν πρωθυπουργός»!

Από την πλευρά του, ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του SOZCU TV σημείωσε: «O Τσίπρας είναι ένας σημαντικός πολιτικός. Είναι ο άνθρωπος που πίεζε το κυβερνητικό κόμμα. Είχε κυβερνήσει και την Ελλάδα. Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα. τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχασε τις εκλογές. Και παραιτήθηκε. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δυο ηγετών. Η διαφορά ανάγνωσης της δημοκρατίας μεταξύ των δυο ηγετών. Ο Τσίπρας ξέρει πως πρέπει να φύγει διότι απέτυχε. Και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ξέρει πως πρέπει να αποχωρήσει. Επειδή όμως δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε στη χώρα αλλά ούτε στο κόμμα εκείνος θα αντισταθεί και θα κρατήσει την καρέκλα του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.