Κοσμος

Σταματά η προέλαση της Wagner: Ο Πριγκόζιν έδωσε εντολή να επιστρέψουν στις βάσεις οι μισθοφόροι

Προσχέδιο συμφωνίας για αποκλιμάκωση της κρίσης - Με πρωτοβουλία Λουκασένκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατεύματα της Wagner
Στρατεύματα της Wagner © EPA/Stringer

Κρίση στη Ρωσία: Ο Πριγκόζιν έδωσε εντολή στους μισθοφόρους της Wagner να επιστρέψουν στις βάσεις τους - Ο ρόλος της Λευκορωσίας στην αποκλιμάκωση.

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί «αιματοχυσία».

Αυτό που μένει να προσδιοριστεί είναι αν οι μισθοφόροι της Wagner θα επιστρέψουν στο Ροστόφ ή στα μέτωπα της Ουκρανίας.

«Γυρίζουμε τις φάλαγγές μας και επιστρέφουμε προς την άλλη κατεύθυνση προς τα στρατόπεδά μας, σύμφωνα με το σχέδιο», ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ο επικεφαλής της Wagner φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, να σταματήσει την προέλαση των μαχητών της ομάδας του σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Σήμερα το πρωί, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν σε κοινές ενέργειες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctl2dbzyvxz5)

Ως συνέχεια των συμφωνιών, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε συνομιλίες με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν όλη την ημέρα. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν σε συμφωνίες.

Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει η κυκλοφορία των ένοπλων άτομα της εταιρείας Wagner και να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.