Ο ακροδεξιός νέος δήμαρχος ισπανικής πόλης απαγόρευσε τη σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ στα δημόσια κτίρια
Αντιδράσεις για την απόφαση


Ισπανία: Η απόφαση ακροδεξιού νεοεκλεγέντος δημάρχου πόλης για απαγόρευση σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια
H απόφαση του νεοεκλεγέντος δημάρχου του ακροδεξιού κόμματος Vox στη μικρή ισπανική πόλη Νακέρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ο δήμαρχος απαγόρευσε να αναρτηθούν οι σημαίες με το ουράνιο τόξο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Το Vox βγήκε πρώτο στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Νακέρα, μια πόλη στην ανατολική Ισπανία 6.000 κατοίκων, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ βόρεια της Βαλένθια, αλλά ο υποψήφιος του κόμματος, ο Ιβάν Εξποσίτο, χρειάστηκε να κάνει συμφωνία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) για να γίνει δήμαρχος, καθώς το ακροδεξιό κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Μια συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, που δημοσιεύτηκε στην τοπική σελίδα του Vox στο Facebook τη Δευτέρα, καθορίζει μια σειρά πολιτικών που ο δήμαρχος και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας τους. Μια από αυτές τις πολιτικές ήταν η απαγόρευση της ανάρτησης της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια.
Περιελάμβανε επίσης δεσμεύσεις για μείωση φόρων και γραφειοκρατίας, πάγωμα κεφαλαίων για αυτονομιστικές ή φιλοκαταλανικές οργανώσεις και μετονομασία εκστρατειών κατά της έμφυλης βίας σε «εκστρατείες ενάντια σε κάθε βία». Η Ισπανία θα διεξαγάγει πρόωρες γενικές εκλογές στις 23 Ιουλίου και η συμφωνία μεταξύ του PP και του Vox στη Νακέρα, όπως και παρόμοιες συμφωνίες σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζει μια τάση προς τη δεξιά από το PP σε ζητήματα «πολέμου κουλτούρας» που εστιάζει το Vox, όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ο φεμινισμός, η μετανάστευση ή ο τοπικισμός.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Νακέρα, που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, διαμαρτυρήθηκε για την απαγόρευση αναρτώντας μια σημαία με το ουράνιο τόξο στον λογαριασμό του στο Twitter και το Facebook, και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να κρεμάσουν τη σημαία από τα παράθυρα, τα μπαλκόνια ή τις βεράντες τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 4 συμπεράσματα του Κέντρου Ερευνών Pew
Xαρακτήρισε λάθος την απόφαση του αμερικανού προέδρου
Το κλαμπ ήταν γεμάτο όταν κατέρρευσε η στέγη
Σε μεγάλο βαθμό επιβιώνει ως σπόρια που κρύβονται στο έδαφος για χρόνια πριν εισέλθει σε ένα ζώο μέσω της εισπνοής ή ενός κοψίματος
Αφού το Πεκίνο δεν ήρε τους ανταποδοτικούς δασμούς που επέβαλε στις ΗΠΑ
Το Πεκίνο παραμένει αμετακίνητο, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν
Η ιστορία της Poppy Beech και οι τρόποι που έχει βρει να προσαρμόζεται όταν είναι μόνη της
Πώς κράτησαν αναμμένα τα φώτα μέχρι τέλους
Πιέσεις από Ιρλανδία, Ιταλία και Γαλλία έσωσαν το μπέρμπον από τους ευρωπαϊκούς δασμούς
Επίσης, της έδωσαν τεράστιο χρηματικό ποσό για τον τρόπο που αντέδρασε
Η Ευρώπη μέσα από τα μάτια μιας δημοσιογραφικής αποστολής
Η φράση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ που έφερε την απάντηση της Κίνας
Μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών
«Ο πυρηνικός αφοπλισμός είναι αδύνατος τις επόμενες δεκαετίες ακόμη και αν σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία»
Τουλάχιστον 12 νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Το δικαστήριο των Βρυξελλών έκρινε ότι ο πρίγκιπας δεν δικαιούται παροχές επιπλέον της βασιλικής του επιδότησης
Τα αποθέματα της εταιρίας θα μπορούσαν να διαρκέσουν για αρκετούς μήνες
«Είναι η πρώτη φορά που σκέφτονται το μέλλον»
Αναταράξεις στις αγορές - Οι πιθανότητες να πυροδοτηθεί παγκόσμια οικονομική κρίση
Φοιτητές κατευθύνονται με ποδήλατο ως το Στρασβούργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.