Κοσμος

Ζελένσκι: Ελπίζω κάθε πατέρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι

Ανάρτηση του ουκρανού προέδρου για τη Γιορτή του Πατέρα με ευχές στους μαχόμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ανάρτηση για την Ημέρα του Πατέρα με ευχές στους στρατιώτες που πολεμούν τη ρωσική εισβολή.
Eυχές στους ουκρανούς στρατιώτες για την Ημέρα του Πατέρα έδωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/Mykola Tymchenko

Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα με ευχές στους στρατιώτες που πολεμούν τη ρωσική εισβολή.

Όλους τους «δυνατούς και θαρραλέους» στρατιώτες που πολεμούν τη ρωσική εισβολή, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν όλοι να επιστρέψουν από το μέτωπο μια μέρα, ευχαρίστησε σήμερα, Ημέρα του Πατέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ευχαριστώ κάθε Ουκρανό πατέρα, σε κάθε Ουκρανική οικογένεια για τους δυνατούς και θαρραλέους στρατιώτες σας που υπερασπίστηκαν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και αγωνίστηκαν για τη ζωή της Ουκρανίας!», έγραψε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσίευσε ένα βίντεο που έφτιαξε η United24, μια πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον πόλεμο που δημιούργησε η ουκρανική κυβέρνηση, και δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να επιστρέφουν στα σπίτια τους και να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους.

«Ελπίζω οι πατέρες σας να έχουν μια μακρά και υγιή ζωή. Και ότι κάθε πατέρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ρωσία εξαπέλυσε εισβολή στη γειτονική της Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι περίπου 150.000 και από τις δύο πλευρές.

Πόλεμος στην Ουκρανία - NYT: Η Ρωσία ανατίναξε το φράγμα Κάχοβκα

Στοιχεία δείχνουν πως η καταστροφή αυτόν τον μήνα του τεράστιου φράγματος Καχόβκα σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν αποτέλεσμα έκρηξης από μέσα που πυροδοτήθηκε από τη Ρωσία, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενοι μηχανικούς και ειδικούς στα εκρηκτικά, η εφημερίδα ανέφερε πως η έρευνά της βρήκε στοιχεία που δείχνουν πως εκρηκτικό φορτίο σε έναν διάδρομο στη βάση από σκυρόδεμα του φράγματος πυροδοτήθηκε, καταστρέφοντας τη δομή στις 6 Ιουνίου.

«Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς πως το φράγμα καταστράφηκε από έκρηξη που πυροδοτήθηκε από την πλευρά που το ελέγχει: τη Ρωσία», ανέφερε η εφημερίδα.

Ομάδα διεθνών νομικών ειδικών που συνδράμουν τους εισαγγελείς της Ουκρανίας στην έρευνά τους ανέφεραν σε προκαταρκτικά ευρήματα προχθές Παρασκευή ότι είναι «πολύ πιθανό» η κατάρρευση του φράγματος στην περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας να προκλήθηκε από εκρηκτικά που τοποθέτησαν οι Ρώσοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.