Κοσμος

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος για τις δολοφονίες στο Νότιγχαμ

Σκόρπισε τον τρόμο σκοτώνοντας 3 με μαχαίρι και στη συνέχεια παρασέρνοντας άλλους 3 με βαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος για τις δολοφονίες στο Νότιγχαμ - Επιτέθηκε με μαχαίρι και ημιφορτηγό αφήνοντας τρεις νεκρούς.
Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στο Νότιγχαμ © EPA/Lindsey Parnaby

Βρετανία: Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος για τις δολοφονίες στο Νότιγχαμ - Επιτέθηκε με μαχαίρι και ημιφορτηγό αφήνοντας τρεις νεκρούς.

Ένας άνδρας εμφανίστηκε στο δικαστήριο σήμερα, Σάββατο, κατηγορούμενος για τρεις ανθρωποκτονίες, όπως μετέδωσε το BBC, έπειτα από επίθεση με μαχαίρι και με ένα ημιφορτηγό στο Νότιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς.

Ο Βάλντο Καλοκάνι, ηλικίας 31 ετών, χωρίς διεύθυνση κατοικίας, προφυλακίστηκε από τους δικαστές, αφού εμφανίστηκε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του, δίνοντας ένα ψευδώνυμο, το Ανταμ Μέντες, όπως ανέφερε το BBC.

Κατηγορείται για την δολοφονία δύο φοιτητών πανεπιστημίου, του Μπάρναμπι Φίλιπ Τζον Γουέμπερ και της Γκρέις Σάσι Ο'Μάλεϊ Κουμάρ, αμφότεροι ηλικίας 19 ετών, και του Ίαν Ρόμπερτ Κόουτς, 65 ετών, οι οποίοι δέχτηκαν φονική επίθεση με μαχαίρι την περασμένη Τρίτη.

Ο Καλοκάνι κατηγορήθηκε επίσης για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, που σχετίζονται με τρία άτομα που παρασύρθηκαν από το ημιφορτηγό που οδηγούσε.

Πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Νότιγχαμ στις 20 Ιουνίου, πρόσθεσε το BBC.

Το χρονικό των επιθέσεων στο Νότιγχαμ

Όλα ξεκίνησαν στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένας γείτονας ανέφερε ότι είδε έναν μαυροφορεμένο άνδρα με σακίδιο να μαχαιρώνει θανάσιμα έναν νεαρό και μια νεαρή κοντά στην οδό Ίλκεστον, στη φοιτητική συνοικία της πόλης. Μάλιστα, στο σημείο ήταν σκορπισμένος ιατρικός εξοπλισμός. «Ήταν άτυχοι, τους πέτυχε 5 λεπτά μακριά από το σπίτι τους», δήλωσε ένας φοιτητής στη Daily Telegraph.

Λίγο αργότερα, στις 05:10, βρεθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι ένας 60χρονος άνδρας στην οδό Μαγκντάλα, περίπου δύο μίλια μακριά από το πρώτο περιστατικό.

Στη συνέχεια, στις 05:30, η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ένας οδηγός λευκού βαν παρέσυρε τρία άτομα στην οδό Μίλτον. 

Η μάρτυρας Lynn Haggitt δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι είδε ένα βανάκι να χτυπά έναν άνδρα και μια γυναίκα που έμειναν πεσμένοι στο δρόμο.

«Έπεσε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άντρας εκτοξεύτηκε. Ακούστηκε ένας φοβερός θόρυβος. Μακάρι να μην το έβλεπα ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.