Κοσμος

Θρίλερ στο Νότιγχαμ: 31χρονος σκότωσε 3 με μαχαίρι και μετά παρέσυρε άλλους 3 με βαν

H διαδρομή του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με μαχαίρι και βαν στο Νότιγχαμ
© ΕΡΑ

Νότιγχαμ: Ξεδιαλύνεται το μυστήριο, μετά την αστυνομική επιχείρηση στη βρετανική πόλη - Ο δράστης φέρεται να ενεργούσε μόνος του

Ένας 31χρονος άνδρας συνελήφθη και θεωρείται ο μοναδικός ύποπτος για τρία θανατηφόρα περιστατικά - δύο μαχαιρώματα και μια παράσυρση πεζών με βαν - στο Νότιγχαμ της Βρετανίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), όταν ένας γείτονας ανέφερε ότι είδε έναν μαυροφορεμένο άνδρα με σακίδιο να μαχαιρώνει θανάσιμα έναν νεαρό και μια νεαρή κοντά στην οδό Ίλκεστον, στη φοιτητική συνοικία της πόλης. Μάλιστα, στο σημείο ήταν σκορπισμένος ιατρικός εξοπλισμός. «Ήταν άτυχοι, τους πέτυχε 5 λεπτά μακριά από το σπίτι τους», δήλωσε ένας φοιτητής στη Daily Telegraph.

Λίγο αργότερα, στις 05:10, βρεθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι ένας 60χρονος άνδρας στην οδό Μαγκντάλα, περίπου δύο μίλια μακριά από το πρώτο περιστατικό.

Στη συνέχεια, στις 05:30, η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ένας οδηγός λευκού βαν παρέσυρε τρία άτομα στην οδό Μίλτον. Ένας άνδρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Η μάρτυρας Lynn Haggitt δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι είδε ένα βανάκι να χτυπά έναν άνδρα και μια γυναίκα που έμειναν πεσμένοι στο δρόμο.

«Έπεσε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άντρας εκτοξεύτηκε. Ακούστηκε ένας φοβερός θόρυβος. Μακάρι να μην το έβλεπα ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψη του δράστη

Τελικά, ένας 31χρονος ακινητοποιήθηκε δέκα λεπτά αργότερα, την ώρα που οδηγούσε το λευκό βαν, αφού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στους δρόμους του Νότιγχαμ.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, φαίνονται αστυνομικοί να φρουρούν το λευκό βανάκι, το οποίο είχε υποστεί ζημιές στο καπό και στο παρμπρίζ, ενώ η πόρτα του συνοδηγού είναι ανοιχτή και ένα σακίδιο είχε πέσει στο έδαφος.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αναζητούν κάποιον άλλον για τις δολοφονίες με μαχαίρι και την παράσυρση πεζών.

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε οικίες

«Κρατάμε ανοιχτό μυαλό καθώς ερευνούμε τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτά τα περιστατικά και συνεργαζόμαστε με την Αντιτρομοκρατική Αστυνομία για να εξακριβώσουμε τα γεγονότα - όπως θα κάναμε συνήθως σε τέτοιου είδους περιστάσεις», δήλωσε η επικεφαλής αστυνομικός Κέιτ Μέινελ. «Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της έρευνας και πρέπει να προσδιορίσουμε τα κίνητρα πίσω από αυτές τις επιθέσεις και θα κρατήσουμε το κοινό ενήμερο μόλις είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα».

Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε δύο κατοικίες στην οδό Ίλκεστον, εκεί όπου βρέθηκαν νεκρά τα δύο πρώτα θύματα.

«Με ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Πρέπει να δοθεί χρόνος στην αστυνομία να αναλάβει το έργο της», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «σοκαριστικό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.