Κοσμος

Έλον Μασκ made in... China - Τι συζήτησε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών

Ποιες οι δεσμεύσεις της κινεζικής πλευράς στον δισεκατομμυριούχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA / Britta Pedersen

Έλον Μασκ made in... China - Τι συζήτησε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών - Ποιες οι δεσμεύσεις της κινεζικής πλευράς στον δισεκατομμυριούχο

Ο ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μασκ είχε σήμερα στο Πεκίνο συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Τσι Γκανγκ, ανακοίνωσε η κινεζική διπλωματία.

Η Κίνα δεσμεύεται «για την δημιουργία περισσότερο προσανατολισμένου προς την αγορά, βασισμένου στο κράτος δικαίου και διεθνοποιημένου» για τις ξένες επιχειρήσεις «οικονομικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Τσιν στον επιχειρηματία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Έλον Μασκ πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Η εταιρία του, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη.

Η μονάδα θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της ανατολικής Κίνας, έπειτα από το επιβλητικό mega-εργοστάσιο, που άρχισε να λειτουργεί το 2019.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο και το Πεκίνο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι σχέσεις που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Tesla με ξένες χώρες πρέπει να εξετασθούν.

Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Ιλον Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.