Κοσμος

Απολύει 500 άτομα από την Silicon Valley Bank η First Citizens

Πρόκειται για την εταιρεία που εξαγόρασε την τράπεζα μετά την πτώχευση της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Silicon Valley Bank
Silicon Valley Bank © EPA/SARAH YENESEL

Silicon Valley Bank: «Κόβουν» 500 θέσεις εργασίας οι νέοι ιδιοκτήτες - Πρόκειται για την εταιρεία που εξαγόρασε την τράπεζα μετά την πτώχευση της

Ο νέος ιδιοκτήτης της Silicon Valley Bank (SVB), η First Citizens, προχώρησε σε περικοπές περίπου 500 θέσεων εργασίας που κατείχαν πρώην εργαζόμενοι της SVB, σύμφωνα με το BBC.

Πριν από δύο μήνες, η First Citizens αγόρασε την τράπεζα μετά την κατάρρευση της SVB. Η χρεοκοπία της SVB, μαζί με άλλες δύο αμερικανικές τράπεζες, προκάλεσε φόβους για μια πιο εκτεταμένη τραπεζική κρίση, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να παρέμβουν.

Η SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο αγοράστηκε τον Μάρτιο από τον τραπεζικό κολοσσό HSBC με έδρα το Λονδίνο έναντι του συμβολικού ποσού της 1 λίρας (1,25 δολάρια).

Σε ένα mail, ο διευθύνων σύμβουλος της First Citizens, Frank Holding, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η SVB νωρίτερα φέτος και δήλωσε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν «επιλεγμένες εταιρικές θέσεις της SVB και δεν περιλαμβάνουν προσωπικό σε θέσεις που σχετίζονται με τους πελάτες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.