Κοσμος

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Νέας Καληδονίας

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού
© USGS

Σεισμός: Ισχυρή δόνηση σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή του Ειρηνικού, κοντά στις νήσους Λουαγιοτέ

Σεισμός 7,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των νήσων Λουαγιοτέ της Νέας Καληδονίας, ανακοίνωσαν οι αρχές και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του USGS, ο σεισμός έγινε σε βάθος 37 χιλιομέτρων σε απόσταση 333,8 χιλιομέτρων από τις ακτές της Νέας Καληδονίας.

Εκκενώνονται οι ακτές λόγω κινδύνου τσουνάμι

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο σεισμικών θαλάσσιων κυμάτων, που είναι «πιθανό» να φθάσουν σε ακτίνα ως και 1.000 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο, δηλαδή υπάρχει κίνδυνοςνα πλήξει τη Νέα Καληδονία, τα νησιά Φίτζι και το Βανουάτου.

«Με βάση τις προκαταρκτικές παραμέτρους του σεισμού, επικίνδυνα κύματα τσουνάμι είναι πιθανό να πλήξουν ακτές σε απόσταση ως και 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο», τόνισε το PTWC σε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο του. Κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που απειλούνται να επαγρυπνούν. Διευκρίνισε πως υπάρχει κίνδυνος για τη Νέα Καληδονία, τα νησιά Φίτζι και το Βανουάτου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι, αναφέροντας πως υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος για τη νήσο Λόρδου Χάου.

Μάλιστα, εξαιτίας της προειδοποίησης για τσουνάμι, ενεργοποιήθηκαν σειρήνες στα παράλια της Νέας Καληδονίας, με μέλη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να απομακρύνουν εσπευσμένα όσους βρίσκονταν στις αρχές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.