Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία - Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα
Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων


Εκλογές Τουρκία: Δεν αποκλείεται να έχουμε μια νύχτα θρίλερ, καθώς και οι δύο παρατάξεις κατηγορούν η μία την άλλη ότι θα προκαλέσουν επεισόδια αν το αποτέλεσμα είναι οριακό
Έκλεισαν στις 17:00 (τοπική και ώρα Ελλάδας) οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας και ξεκινάει τώρα η καταμέτρηση των ψήφων.
Η συμμετοχή στις εκλογικές αναμετρήσεις στην Τουρκία είναι συνήθως υψηλή και φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα. Υπολογίζεται ότι περίπου 61 εκατ. άνθρωποι ψήφισαν σε όλη τη χώρα, ενώ από το πρωί είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές στα εκλογικά κέντρα.
Τώρα, θα συγκεντρωθούν όλα τα ψηφοδέλτια στις 191.000 κάλπες, στις 87 εκλογικές περιφέρεια, για να καταμετρηθούν χωριστά αυτά της προεδρίας και αυτά της Εθνοσυνέλευσης.
Νύχτα θρίλερ
H τουρκική νομοθεσία απαγορεύει την αναφορά οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων μέχρι τις 9 μ.μ. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, οι εκλογικές αρχές ενδέχεται να αποφασίσουν να επιτρέψουν στα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων νωρίτερα. Εξάλλου, γύρω στις 7 το απόγευμα αναμένονται και oι πρώτες εκτιμήσεις από τα μέσα ενημέρωσης (δεν διενεργήθηκαν exit polls).
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ιδιαίτερα και μετά την παραίτηση του Ιντζέ, τον Κιλιτσντάρογλου ξεκάθαρα ικανό να ξεπεράσει το 50% στον πρώτο γύρο.
Αναλυτές πάντως δεν αποκλείουν και μία έκπληξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλούσε σε κατάμεστες πλατείες. Ο Ερντογάν πατάει πάνω στα πολυάριθμα έργα που έκανε στις δυο δεκαετίες διακυβέρνησής του. Υπόσχεται μια απεξαρτημένη από τις επιβολές της Δύσης και ιδιαίτερα των ΗΠΑ -Τουρκίας, κατηγορώντας τον Κιλιτσντάρογλου και τους συμμάχους του ότι έχουν ενδώσει και είναι όργανα του Μπάιντεν και του PΚΚ.
O τούρκικος λαός μέσα στις οικονομικές δυσκολίες καλείται να απαντήσει λοιπόν στο δίλημμα εάν επιθυμεί την Τουρκία που θα ηγεμονεύει την περιοχή, όπως υπόσχεται ο Ταγίπ Ερντογάν παρά την κατάσταση της οικονομίας ή την ισότητα, την ισονομία και την αλλαγή που υπόσχεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για μία νέα πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου και μία στροφή προς τη Δύση.
Παράλληλα, και οι δύο παρατάξεις εκφράζουν ανησυχίες, κατηγορώντας η μια την άλλη ότι θα προκαλέσουν έκτροπα αν το αποτέλεσμα είναι οριακό, για παράδειγμα αν η μία ή η άλλη πλευρά κόψει το νήμα σήμερα με 50,01%. Συνεπώς, δεν αποκλείεται να έχουμε μια νύχτα θρίλερ.
Με πληροφορίες από Deutsche Welle
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πλασματικός
Κατάπαυση πυρός κήρυξαν οι αντάρτες της PDF
Πόσους καλεσμένους θα έχει τελικά ο ιδρυτής της Amazon
Άγνωστη για την ώρα η τύχη των επιβατών
Οι συμβουλές των γιατρών μετά από μια απλή θεραπεία
«Μόνο η πίεση φέρνει αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος
Κόκκινη γραμμή ο αφοπλισμός της οργάνωσης
Το φαινόμενο ήταν ορατό στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη
Δραματική η κατάσταση μετά το χτύπημα των 7,7 Ρίχτερ
«Βγάλτε με από εδώ. Μου λείπει η γυναίκα και ο γιος μου»
Σκοπός της προσωρινής εκεχειρίας είναι να διευκολυνθούν οι προσπάθειες διάσωσης
Είχε συλληφθεί νωρίτερα φέτος μαζί με δύο Βρετανούς και τον Αφγανό διερμηνέα τους.
Τουλάχιστον 1.650 νεκροί έχουν καταγραφεί μετά τον φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ
Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 29 νεκρούς και 40 τραυματίες
Χιλιάδες νεκροί και εκτεταμένες ζημιές σε ολόκληρη την περιοχή
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη» και «κυβέρνηση παραιτήσου»
Συγκλονιστικές στιγμές στα ερείπια
Η τεταμένη σχέση του ηθοποιού με τα παιδιά του και οι λεπτομέρειες της κηδείας που φαίνεται ότι δεν έχουν ρυθμιστεί
«Η σκηνή θύμιζε τη σύλληψη τρομοκράτη και όχι του εκλεγμένου δημάρχου» περιγράφει ο Ιμάμογλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.